Gašić: SNS garant da penzije neće biti smanjivane
Foto: Fonet

Izbori 2014

Gašić: SNS garant da penzije neće biti smanjivane

Politika -
Penzioneri su svoje penzije zaradili, stvarajući tako ovu zemlju. A mi u narednom periodu imamo obavezu da makar održimo sve ono što su oni napravili, naveo je potpredsednik SNS

KRUŠEVAC – Potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić poručio je danas da je ta partija garant da penzije u Srbiji neće biti smanjivane, istakavši da o tome niko i ne razmišlja, uprkos tome što, kako je rekao, politički protivnici na taj način plaše penzionere u izbornoj kampanji.

"Penzioneri su svoje penzije zaradili, stvarajući tako ovu zemlju. A mi u narednom periodu imamo obavezu da makar održimo sve ono što su oni napravili“, rekao je Gašić koji je sa predsednikom SDPS-a Rasimom Ljajićem obišao domaćinstvo Milice Mijušković (68) u selu Kukljin kod Kruševca.

Gašić je izrazio uverenje da će svi oni koji su glasali za PUPS, videvši sada zalaganje i rezultate predsednika SNS Aleksandra Vučića za penzionere, svoj glas 16. marta poveriti Srpskoj naprednoj stranci.

Lider SDPS-a Rasim Ljajić naveo je da jedno od načela na kojima počiva ova koalicija jeste briga za ljude i briga za stare, istakavši da Srbija ima posebnu obavezu u tom pogledu jer spada među države u Evropi koja ima najstariju populaciju.

"Takođe, imamo i 200.000 ljudi koji su stariji od 65 godina, a nemaju nikakva primanja, ni socijalnu pomoć, ni penziju i ta briga za ljude mora biti izražena kroz konkretne aktivnosti lokalne samouprave u skladu sa realnim mogućnostima“, rekao je Ljajić.

On je dodao da država i društvo imaju obavezu da tim ljudima olakšaju starost koliko god je to moguće, a to se može učiniti ukoliko postoji veza između Vlade i lokalnih samouprava kako bi se razvile alternativne socijalne usluge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track