GAŠIĆ U TITELU: Demanti onima koji kažu da vojska nije opremljena
Foto: Tanjug

Taktička vežba Plavi odgovor

GAŠIĆ U TITELU: Demanti onima koji kažu da vojska nije opremljena

Društvo -
Ministar odbrane rekao da je vežba bila perfektno izvedena i da je prikazan visok stepen operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije
1 / 5 Foto: Tanjug

TITEL - Rečna flotila Vojske Srbije izvela je danas na Tisi kod Titela taktičku vežbu s bojevim gađanjem, nakon koje je ministar odbrane Bratislav Gašić poručio da je to primer koji demantuje one koji kažu da vojska nije materijalno i tehnički opremljena.

Gašić je novinarima rekao da je vežba bila perfektno izvedena i da je prikazan visok stepen operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

"Veliko mi je zadovoljstvo da pripadnici VS prikazuju visok stepen obučenosti. Čestitam im na ovako perfektno izvedenoj vežbi. Veliku zahvalnost dugujemo i komandantu Rečne flotile (pukovik Andrija Andrić), koji je protekle dve godine znatno uložio i sebe i ljudske resurse da bi Rečna flotila izlgedala ovako kako izgleda", rekao je on.

Ministar odbrane je poručio da će biti nastavljena modernizacija Rečne flotile, ali i srpskog vojnog vazduhoplovstva, dodavši da će biti prilike da se vidi veći broj letelica koje su u funkcionalnom dejstvu i u saglasju sa ostalim jedinicama Vojske Srbije.

Vežbu su, osim ministra odbrane, sa palube broda posebne namene "Kozara", pratili načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima Kolegijuma, komandanti brigada, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Taktičku vežbu sa bojnim gađanjem Rečne flotile i sadejstvujućih snaga "Plavi odgovor 2014" komandovao je zamenik komandanta Rečne flotile pukovnik Dragan Bojić, a tema vežbe bila je "Vatrena podrška snaga Kopnene vojske na i u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva i formiranje desantnog i skelskog mesta prelaska".

Žitelji Titela su mogli da vide dejstva dva rečna odreda i dva Pontonirska bataljona Rečne flotile, pešadijsku četu Prve brigade Kopnene vojske, tim rečnih diverzana Specijalne brigade i dva para lovačko-bombarderskih aviona "Galeb" G-4 iz 204. vazduhoplovne brigade ViPVO.

U "Plavom odgovoru 2014", koji će posle podne biti završen defileom plovnih sastava na Tisi, učestvovalo je oko 500 vojnika, 14 brodova, poput rečnih minolovaca, rečnih patrolnih i desantno jurišnih čamaca, četiri aviona, amfibijski transporteri, skele, remorkeri, kao i transportna i terenska vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track