GENIJE ZA KURIR: Šimuniću niko nije objasnio o čemu priča!

Dejan Savićević oštro osudio ustaštvo

GENIJE ZA KURIR: Šimuniću niko nije objasnio o čemu priča!

Fudbal -
Legenda Zvezde ne razume postupak hrvatskog fudbalera, a posebno njegov odgovor da ga baš briga što je Srbe sve to pogodilo

Nije dobro veličati nacizam.Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević oštro osuđuje ponašanje hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića, koji je skandirao ustaške slogane posle meča sa Islandom i obezbeđenog plasmana na SP u Brazil. On smatra da popularni Džo očigledno nije dovoljno informisan o pojedinim stvarima i da je zbog toga napravio veliki problem, zbog kojeg možda i ne ode na Mundijal naredne godine.- Šimunić je preterao i tu nema dileme. Ne znam, možda reprezentativci Hrvatske tako razmišljaju, ali on je jedini to javno istakao, što nikako nije dobro. Mada, iskren da budem, mislim da je to izolovani incident i da se fudbaleri ne bave tim stvarima - kaže za Kurir Savićević i nastavlja:- Svuda ima ekstremista koji svojim ponašanjem pokvare sliku većine i zbog toga ne treba generalizovati ove stvari. Možda mu niko nije objasnio šta znači ono što je pevao, ali slušao sam njegovu izjavu posle utakmice u kojoj je rekao kako nije nikoga povredio i da je „njihov“ problem ako ih je to pogodilo. Sve to nije dobro.Josipu Šimuniću preti kazna od šest utakmice suspenzije zbog ovog gesta, postoji ideja da se kazni i Fudbalski savez Hrvatske, a čak se spominje i zabrana učešća na Mundijalu, ali Dejo ne želi da se bavi prognozama o tome.- Iskreno se nadam da će konačno pobediti razum i da neće više biti ovakvih situacija. Ali nemojte mene pitati da li bih ga kaznio ili koja bi sankcija bila adekvatna. Ne volim da pričam hipotetički i na temu „šta bi bilo kad bi bilo“ jer sam ja u ovoj situaciji samo neutralni posmatrač - kaže Savićević.

Brane fašistuPODRŽAVA GA 150.000 LJUDIPod plaštom patriotizma, na društvenoj mreži Fejsbuk otvoreno je nekoliko grupa koje veličaju Šimunićevo pevanje ustaških pesama. Najbrojnija od njih ima nešto više od 140.000 njih koji su podržali ovakvo neprimereno ponašanje, a zajedno s ostalima ima oko 150.000 ljudi koji se smatraju da hrvatski reprezentativac nije uradio ništa loše. Na sreću, to je i dalje ogromna manjina i u Hrvatskoj preovladavaju oni koji se gnušaju Šimunićevog gesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track