GEORGIEV POSTAO ZVEZDA GRANDA: Pljuvao narodnjake, a sad radi za Brenu!
Foto: Fotomontaža

Nema karakter: Pevač pokazao svoju dvoličnost

GEORGIEV POSTAO ZVEZDA GRANDA: Pljuvao narodnjake, a sad radi za Brenu!

Stars -
Nema stida: Vlado će biti jedan od autora na novom albumu estradne zvezde iako je vrstu muzike koju ona peva godinama javno omalovažavao

Možda ga i zajaše!Vlado Georgiev radiće s Lepom Brenom iako godinama govori da se grozi folk muzike! U medijima je objavljeno da će crnogorski pevač biti autor pesama na novom albumu folk zvezde, a da je ta saradnja proizašla iz intenzivnog druženja sa Sašom Popovićem i Žikom Jakšićem, za šta se nije znalo u javnosti.Iako je više puta demantovao da je dolazio u prostorije „Granda“ kada se pisalo o tome, izgleda da Vlado nije govorio istinu. A šta je istina kad je u pitanju njegovo muzičko opredeljenje i da li bi se odrekao svojih „uverenja“ zarad novca - sada je više nego jasno! I te kako bi se odrekao!Iako je Brena pevačica folk muzike, kada kane dobra lova, Georgiev nema problema da se preobrati u nekoga ko svim srcem ulazi u saradnju. Dvolično. Dok love nije bilo, pljuvao je po takvima kao što je ona i omalovažavao ih je. A može biti da se njegove pesme ne slušaju baš tako kao što bi on želeo, pa mu svaka kinta dobro dođe.U jednom intervjuu mu je postavljeno pitanje čime je pokrenuo publiku, koja je poslednje dve decenije temeljno terorisana turbo-folkom i tehno muzikom.- Ja sam samo otvorio vrata koja su bila zatvorena i ta publika je imala slamku za koju da se uhvati. Nakon dugogodišnjeg terora i kulturološkog genocida koji je bio neophodan da bi u ratnom bezumlju mogao da manipulišeš ljudima, normalno je bilo da prvo moraš da srozaš kulturu. Nažalost, danas smo u svetu predstavljeni takvim‚ „zvezdama‘‘. Ne želim da se osećam kao Robin Hud zbog toga što sam prvi imao petlju da napišem normalne pesme i da s njima izađem pred publiku - izjavio je tada Georgiev.Sad vidimo koliko je bio iskren. Prihvatio se posla s onima koje, izgleda, samo u medijskim izjavama ne podnosi. Na pare nije gadljiv. Ukoliko možda nekad napravi koncert u Beogradu, nećemo se začuditi ako zapeva hitove kolega iz sveta folka.

Ovako je Georgiev govorioNE ZANIMAJU ME TURBO-FOLK BLJUVOTINE I ONI KOJI IM VERUJU- Dobro, bio sam u „Grandu“, gde ću danas? Na Mars? Pu!- Ne zanimaju me tabloidi koji objavljuju turbo-folk bljuvotine, kao ni čitaoci koji im veruju.- Da je neki turbofolker drkao negde po trilerima, bilo bi krcato. Ovako Natali Kol u dopola punom Domu sindikata. Tuga za Beograd.- Na koncertu u Nišu 2013. godine iskritikovao je nadležne institucije „jer im je važniji turbo-folk od džez festivala“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track