GIGS: Najponosniji momenat u životu

Prvi put se obratio medijima kao menadžer

GIGS: Najponosniji momenat u životu

Fudbal -
Ponosan sam što ću da vodim tim za koji navijam ceo život. Bio sam u šoku kada sam u utorak saznao da Dejvid Mojes odlazi i da ću ja preuzeti tim, izjavio je Rajan Gigs

MANČESTER - Prvotimac Mančester junajteda Rajan Gigs u petak se prvi put obratio medijima kao menadžer kluba sa Old Traforda. Legendarni fudbaler "crvenih đavola" istakao je da je ponosan, srećan, ali i nervozan. "Ovo je najponosniji momenat u mom životu. Navijam za Mančester junajted celog života. U klubu sam od 13. godine. Ja sam ponosan, srećan i malo nervozan. Ovo je kao i igranje, jedva čekam meč u nedelju", rekao je Gigs. Gigs je imenovan za vršioca dužnosti menadžera u poslednja četiri meča u Premijer ligi, pošto je klub zbog loših rezultata otpustio Dejvida Mojesa.

"Mislim samo o Noriču i naredna tri meča, posle toga ko zna šta će se dogoditi. Igrači su sjajno reagovali na treningu, potrudićemo se da dobro završimo razočaravajuću sezonu. Verujem u igrače, znam koliko mogu i želim da to pokažu u nedelju", istakao je Gigs. Gigs je kao igrač upisao 962 nastupa za Junajted i osvojio 35 trofeja."Ponosan sam što ću da vodim tim za koji navijam ceo život. Bio sam u šoku kada sam u utorak saznao da Dejvid Mojes odlazi i da ću ja preuzeti tim. Bila je ovo turbulentna nedelja za mene, ali sam uživao", istakao je Gigs. Junajted ove sezone igra očejno, a u poslednja četiri meča boriće se za plasman u Ligu Evrope. "Bila je ovo frustrirajuća sezona za sve. U poslednja četiri meča želim da vratim pozitivan stav, da vratim osmehe na lica. Želim navijače na nogama, želim strast. Želim da igrači uživaju i da se izraze na terenu. To je moja filozofija otkad sam u Junajtedu. Želim da igraju strastveno, brzo, hrabro, maštovito. Moraju da rade mnogo i da uživaju u tome. Na tome ću da radim i sa timom", zaključio je Gigs.

Gigs i dalje ima status igrača Mančester junajteda, pa se našalio na svoj račun. "Dao sam sebi petogodišnji ugovor. Koristim moć koliko god mogu. Nisam mnogo radio ove nedelje, ali i dalje ću učestvovati kao igrač", rekao je Gigs. Junajted u 36. kolu Premijer lige dočekuje Norič. "Crveni đavoli" su sedmi na tabeli sa 57 bodova, šest manje od Totenhema koji se nalazi na mestu koje vodi u Evropu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track