Prste da poližeš

Giros (grčki kebab)

Recept

Giros (grčki kebab),

Sastojci

- 300 g mesa po izboru
- sok od jednog limuna
- 1 kašika sušene nane
- 1 kašika origana
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- so, biber

Sastojci za pita-hleb

- 200 g brašna
- 100 g integralnog brašna
- 2 šoljice vode
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice maslinovog ulja

Priprema

Meso naseći na tračice, staviti ih u posudu i pripremiti marinadu. Maslinovo ulje pomešati s limunovim sokom, dodati sušenu nanu, origano, so, mleveni biber i zgnječeni beli luk. Preliti meso marinadom i ostaviti ga u frižideru da odstoji nekoliko sati (najbolje noću).

U posudi za pravljenje pite pomešati brašno i so pa dodati vodu i ulje. Testo dobro umesiti i ostaviti ga da odstoji najmanje pola sata. Podeliti u 10 loptica i razviti testo u veličini tiganja. Premazati ga s malo maslinovog ulja i peći na zagrejanom teflonskom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.

Testo premazati sa dzadziki sosom, na njega staviti meso i dodati malo sitno nasečenog crvenog luka ili neko drugo sveže povrće po izboru.

Sastojci za dzadziki: 500 ml gustog jogurta, 1 veći krastavac, 2-3 čena belog luka, malo seckane mirođije, malo maslinovog ulja, morska so. Sve sastojke dobro sjediniti.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (0)

Pošaljite komentar 
Trenutno nema komentara, budite prvi!

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Andrej Vučić može sam po službenoj dužnosti da pokrene postupak kontrole Saša Janković
Prati Kurir na Facebooku!