Giros (grčki kebab)

Prste da poližeš

Giros (grčki kebab)

Recept dana -

Sastojci- 300 g mesa po izboru- sok od jednog limuna- 1 kašika sušene nane- 1 kašika origana- 3 kašike maslinovog ulja- 2 čena belog luka- so, biberSastojci za pita-hleb- 200 g brašna- 100 g integralnog brašna- 2 šoljice vode- 1 kašičica soli- 3 kašičice maslinovog uljaPriprema

Meso naseći na tračice, staviti ih u posudu i pripremiti marinadu. Maslinovo ulje pomešati s limunovim sokom, dodati sušenu nanu, origano, so, mleveni biber i zgnječeni beli luk. Preliti meso marinadom i ostaviti ga u frižideru da odstoji nekoliko sati (najbolje noću).U posudi za pravljenje pite pomešati brašno i so pa dodati vodu i ulje. Testo dobro umesiti i ostaviti ga da odstoji najmanje pola sata. Podeliti u 10 loptica i razviti testo u veličini tiganja. Premazati ga s malo maslinovog ulja i peći na zagrejanom teflonskom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.Testo premazati sa dzadziki sosom, na njega staviti meso i dodati malo sitno nasečenog crvenog luka ili neko drugo sveže povrće po izboru.Sastojci za dzadziki: 500 ml gustog jogurta, 1 veći krastavac, 2-3 čena belog luka, malo seckane mirođije, malo maslinovog ulja, morska so. Sve sastojke dobro sjediniti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track