GO SNS: U petak u Novom Sadu o sastavu Vlade Srbije
Foto: Tanjug

Poznata imena

GO SNS: U petak u Novom Sadu o sastavu Vlade Srbije

Politika -
Vučić je u utorak, nakon što mu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio mandat za sastav vlade, rekao da će cilj nove vlade, koja će imati 16 ministarstava i do 18 članova, biti reforme poput onih u Estoniji i baltičkim zemljama koje su trajale dve godine

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) u petak će u Novom Sadu održati sednicu Glavnog odbora na kojoj bi lider naprednjaka i mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić trebalo da saopšti sastav vlade. Sednica Glavnog odbora počeće u 17 sati.

Vučić je u utorak, nakon što mu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio mandat za sastav vlade, rekao da će cilj nove vlade, koja će imati 16 ministarstava i do 18 članova, biti reforme poput onih u Estoniji i baltičkim zemljama koje su trajale dve godine.

On je rekao da su poznata imena ministara buduće vlade, u kojoj će biti zastupljeni još i Socijalistička partija Srbije i Savez vojvođanskih Mađara. "U vladi će biti i veliki broj nestranačkih ljudi. Ministri će biti stalno na proveri i podnosiće izveštaje na svakih šest meseci i biće smenjivani ako ne budu dobro radili", rekao je Vučić. Nova vlada tebalo bi da bude izabrana u nedelju, 27. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track