Glumica iz Nevinosti muslimana: Prevarena sam i uništena

Posipa se pepelom

Glumica iz Nevinosti muslimana: Prevarena sam i uništena

Planeta -
Ona je rekla da ju je čovek koji stoji iza filma, reditelj koji se predstavlja pod pseudonimom Sem Basil, obmanuo, i da u scenariju nije bilo pomena ni o kakvom antimuslimanskom sadržaju niti se u njemu pojavljivalo ime proroka Muhameda.

LOS ANĐELES - Sindi Li Garsija, glumica koja se pojavila u antimuslimanskom filmu koji je izazvao proteste u muslimanskim zemljama, rekla je da su ona i njena porodica na meti pretnji, a njena karijera je uništena, od kad su se pojavili inserti iz "Nevinosti muslimana" na Jutjubu (YouTube).

Garsija se kratko obratila novinarima, pre nego što je ušla u losanđeleski sud da od sudije zahteva da 14-minutni insert iz filma bude povučen sa Jutjuba. Ona je dodala da ju je čovek koji stoji iza filma, reditelj koji se predstavlja pod pseudonimom Sem Basil, obmanuo, i da u scenariju nije bilo pomena ni o kakvom antimuslimanskom sadržaju niti se u njemu pojavljivalo ime proroka Muhameda.

I advokati Jutjuba trebalo bi da se, takođe, pojave na ročištu na kome će biti razmatrano povlačenje inserata iz filma "Nevinost muslimana" sa tog popularnog sajta za video sadržaje. Protesti zbog filma u kome se ismeva prorok Muhamed počeli su ispred američke ambasade u Kairu, a samo nekoliko sati kasnije napadnut je konzulat SAD u Bengaziju u Libiji, i ubijen američki ambasador Kristofer Stivens i još tri zaposlena.

Protesti su u međuvremenu buknuli u više od 20 muslimanskih zemalja, i u njima je do sada poginulo oko 30 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track