Glumica kontroverznog filma Nevinost muslimana tuži autora

Glumica kontroverznog filma Nevinost muslimana tuži autora

Planeta -
Garsija je istakla da se njen život sada nalazi u opasnosti, kao i životi svih koji su sa njom povezani, nakon što su radikalni islamisti pozvali na ubistvo svih koji su povezani sa filmom

VAŠINGTON - Jedna od glumica u kratkom amaterskom filmu koji je razgnevio muslimanski svet poslednjih dana podnela je tužbu protiv autora filma uz ocenu da su glumci bili prevareni misleći da film govori o avanturama drevnih Egipćana.

Sindi Li Garsija je jedna od tri glumice koje su iznele istovetne optužbe protiv Nakule Baseleja Nakule iz Kalifornije, tuživši istovremeno i Jutjub koji je emitovao trejler filma "Nevinost muslimana" i Gugl.

Garsija je istakla da se njen život sada nalazi u opasnosti, kao i životi svih koji su sa njom povezani, nakon što su radikalni islamisti pozvali na ubistvo svih koji su povezani sa filmom.

Još jedna glumica Lili Dion je rekla za Si-En-En da je film trebalo da se zove Pustinjski ratnik , i da je tako pisalo u oglasu na sajtu za oglašavanje Kregslist.

U protestima koji su u arapskom svetu usledili posle prikazivanja trejlera na internetu poginulo je više od 30 ljudi. U Bengaziju je ubijen američki ambasador Kris Stivens sa još trojicom službenika ambasade.

Gugl zabranio pristup filma "Nevinost muslimana"Kompanija "Gugl" (Google) danas je zabranila korisnicima Ju tjuba (YouTube) u Singapuru pristup delovima anti-islamskog filma "Nevinost muslimana" koji je izazvao nasilne proteste širom muslimanskog sveta.Pokušaj da se pristupi klipovima niskobudžetnog filma "Nevinosti muslimana" na sajtu s video sadržajem u vlasništvu Gugla onemogućen je uz poruku - "ovaj sadržaj nije dostupan u vašoj zemlji zbog zahteva vlade za uklanjanje", prenela je agencija AFP.Singapursko ministarstvo unutrašnjih poslova juče je navelo da su "bezbednosni problemi" razlog zahteva upućenog kompaniji "Gugl".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track