Sećanje

Godišnjica bombardovanja voza u Grdelici

Društvo

Autor:

Mostom, koji je bio meta NATO, prošao je putnički voz, a pripadnici VS ispalili su počasne plotune

Grdelicka klisura, NATO

Da se nikada ne zaboravi: Grdelička klisura

LESKOVAC - Rodbina, prijatelji i mnogobrojne delegacije danas su na pomenu poginulima u vozu, koji je 1999. godine u Grdeličkoj klisuri bombardovao NATO, položili cveće i zapalili sveće pored železničkog mosta na Južnoj Moravi.

Posle polaganja venaca i cveća istim mostom, koji je bio meta NATO, prošao je putnički voz, a pripadnici Vojske Srbije su ispalili počasne plotune.

Na današnji dan pre 13 godina u 12.15 sati pogođen je putnički voz pun putnika koji prelazio železnički most preko Južne Morave u Grdeličkoj klisuri.

Poginulo je 15 putnika, a na desetine je ranjeno. Nekoliko tela nikada nije pronađeno.

Čelnici NATO su najpre demantovali, a potom potvrdili da su putnici stradali od njihovih projektila i taj zločin proglasili kolateralnom štetom.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • domacin

  domacin

  Ko je iz DS-a i SPS-a prisustvovao momemoraciji ? Verovatno NIKO, je im gazde nisu dozvolile. da li ce Vlada Srbije traziti HAPSENJE pocinioca tog i slicnih zlocina ? A spremni su da hapse nase ljude i isporucuje ih. U CIJE IME ste povukli tuzbu protiv NATO nacista i protiv Amerike ???

  7 Odgovori 
 • Lenoir

  Lenoir

  A gde je predsednik ?? Jel on nije prisustvovao ovoj komemoraciji...sigurno mu ameri i evropejci nisu dozvolili...

  7 Odgovori 
 • Mirka

  Mirka

  Još od kad nas je taj deo sveta bacio u blokadu a zatim i bombardovao,klela sam ih rečima :Da Bog da da iskusite sve što ste drugima učinili . Jedna kineska poslovica kaže: Dobra strana kod zla je da kada zlo toliko naraste ono samo sebe pojede!!! A istorija je puna primera kako su završile sve moćne civilizacije i Persija i Egipat i Grčka ... više i Rim....

  7 Odgovori 

Poslednji komentar

 • djole t

  djole t

  "Zapadna civilizacija", "Demokratski zapad", "Da živimo kao sav normalan svet", kao i ostale besmislene floskule. A ustvari, bezdušnost, razbojnički mentalitet.

  5 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Čim udariš sirotinju po džepu, to se smatra liberalizmom. Čudno je koliko se kod nas obožava lažni liberalizam Vesna Pešić

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!