GOLEADA ZA KRAJ: Petarda Partizana protiv Spartaka

Titula proslavljena u Humskoj

GOLEADA ZA KRAJ: Petarda Partizana protiv Spartaka

Fudbal -
Crno-beli su sezonu završili sa 11 bodova prednosti u odnosu na Zvezdu

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Spartaka rezultatom 5:0 (2:0) u meču poslednjeg, 30. kola Superlige Srbije.Golove za crno-bele postigli su Lazar Marković u 28, Marko Šćepović u 36, Nikola Ninković u 80, Nemanja Kojić u 83. i Predrag Luka u 90. minutu.

Partizan je prvenstvo završio na prvom mestu na tabeli sa 73 boda ispred Crvene zvezde sa 62 i Vojvodina koja je osvojila 61.

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da su njegovi fudbaleri pobedom nad Spartakom na prelep način završili sezonu.

"Prelep završetak sezone, nadali smo se da će ovako biti. Igrali smo lepršavo, dali pet golova i mislim da nismo mogli na bolji način da završimo sezonu. Strašno mi je drago što je publika došla u ovolikom broju, sve je bilo kako treba", rekao je Rašović televiziji Arena posle utakmice u Beogradu.

Rašović je kazao da će malo slaviti, pošto ga već od ponedeljka čeka priprema za narednu sezonu i kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Malo ćemo slaviti, a od sutra već počinjemo da se pripremamo za novu sezonu i kvalifikacije za Ligu šampiona", kazao je Rašović.

Kapiten "crno-belih" Saša Ilić rekao je da se nada ulasku u Ligu šampiona uz podršku navijača.

"Da ne ponavljam reči predsednika Đurića o važnosti ovog trofeja, sledeća titula će mi biti najvažnija, a svaka mi je draga na svoj način. Možda mi je zapravo najdraža ona prva, iako u toj sezoni nisam mnogo igrao", rekao je Ilić.

Fudbaleri Partizana su osvajanjem titule obezbedili mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je sledeći izazov za "crno-bele"-

"Hteo bih pre svega da se zahvalim navijačima na podršci koju su nam pružali prošle sezone, i mogu da obećam samo maksimum sledeće, i nadam se ulasku u Ligu šampiona. A to možemo ostvariti samo uz njihovu podršku", zaključio je kapiten Partizana.

Trener Spartaka Petar Kurćubić rekao je da je Partizan svojim kvalitetom surovo kaznio njegovu ekipu.

"Utakmica je bila dobra, lepa za gledanje. Nismo bili podređeni i zaslužili smo da damo jedan ili dva gola. Partizan je pokazao svoj kvalitet, surovo su nas kaznili. Možda je poraz previsok, ali od srca čestitam Partizanu na pobedi i tituli i želim im mnogo uspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona", rekao je Kurćubić.

http://www.youtube.com/watch?v=k0dufqeoIHs

Tekstualni prenos

93. minut - Kraj utakmice.92. minut - GOLLL!! 5:0 za Partizan. U listu strelaca se upisao Luka.90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.83. minut - GOLLLL!! 4:0 za crno-bele. Gol je postigao Kojić.80. minut - GOLLLL!!! 3:0 za Partizan. Ninković se upisuje u strelce.74. minut - Prilika za Spartak. Kovačević šutira po sredini gola, ali Živković brani70. minut - Igra se odvija uglavnom na sredini terena

66. minut - Kojić šutira sa oko 25 metara, ali brani golman Spartaka.62. minut - Kojić ulazi u 16 metara sa strane i šutira, ali lota odlazi preko gola Spartaka.56. minut - Marković izlazi iz igre praćen ovacijama. Ovo je bio poslednji meč Markovića u dresu Partizana52. minut - Posle intervencije delegata prekinut je koncert grupe JNA48. minut - Marković šutira iz izgledne prilike, ali ne pogađa gol46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Iako je igra u toku, koncert grupe JNA se nesmetano odvija.

II poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Partizan vodi s 2:0.43. minut - Torbica je šutirao iz daljine, ali je njegov udarac završio pored gola.36. minut - GOLLLLL!!! 2:0 za Partizan. Šćepović je postigao drugi gol za crno-bele. Volkov je odlično centrirao, a Šćepović je loptu sproveo u mrežu.

34. minut - Žandarmerija je ušla na tribinu gde su navijači Spartaka, koji su gađali publiku zapadnoj tribini. Žandarmerija je isterala navijače Spartaka sa stadiona.31. minut - Navijači Spartaka su bacili topovski udar i nekoliko baklji prema navijačima na zapadnoj strani. Nastala je panika na tribini, ali je žandarmerija veće incidente.28. minut - GOLLLLL!! 1:0 za Partizan. U strelce se upisao Lazar Marković. Prelepa akcija koju je inicirao Šćepović, a onda je uposlio Markovića koji je pogodio mrežu gostiju.

26. minut - Odlična akcija Milivojeva, nanizao je nekoliko igrača, ušao u 16 metara i oštro opalio, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.21. minut - Šćepović je sa oko 16 metara iz slobodnog udarca šutirao preko prečke.

16. minut - Velika šansa za Spartak. Loptu je dobio Šarac na glavu sa strane i šutirao sa oko sedam metara, ali je Živković siguran.11. minut - Prva prilika za Partizan. Jojić pogodio prečku gola Spartaka. On je primio loptu, a onda je napravio fintu i loptom gađao drugi ugao i pogodio prečku.5. minut - Spartak ima inicijativu na početku meča.2. minut - Prvi udarac na meču uputio je Torbica sa 20 metara, Živković brani. U kontri velika šansa za Partizan, Luka dobija loptu sam od Jojića na drugoj stativi oko peterca iskosa i šutira iz odlične prilke u spoljni deo mreže.1. minut - Počela je utakmicaTOK MEČAPred start meča u Humskoj rukovodioci Superlige Branimir Babrogić i Miodrag Janković uručili su fudbalerima Partizana pehar šampiona Srbije, 25. u klupskoj istoriji. Slavlju na stadionu Partizana prisustvuje 20.000 pristalica tima iz Humske koji pesmom pozdravljaju kapitena Sašu Ilića i ostale igrače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track