LOKALIZOVAN POŽAR: Goreli Konaci na Kopaoniku

Vatrogasci dobili bitku

LOKALIZOVAN POŽAR: Goreli Konaci na Kopaoniku

Crna Hronika -
Vatrena stihija je načinila veliku materijalnu štetu,a nešto posle 21 časa požar je lokalizovan i radi se na njegovom gašenju

KOPAONIK - Požar, koji je veceras izbio oko 19 časova u apartmanima "Konaci" na Kopaoniku, potpuno je lokalizovan i nema opasnosti od daljeg širenja, saopšteno je iz kompanija MK Mountain Resort koja je vlasnik kompleksa.

U požaru nije bilo povređenih, a svi gosti evakuisani su u druge objekte MK Mountain Resorta. Nadležne službe obaviće uviđaj koji treba da utvrdi uzrok požara kao i štetu koja je nastala, ističu u kompaniji MK Mountain Resort.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, Radojica Kočović, izjavio je Tanjugu da će vatrogasci dežurati tokom cele noći. On je napomenuo da se, i pored toga što je požar lokalizovan, dešava da ponovo negde bukne plamen.

U hotelskom kompleksu apartmana Konaci na Kopaoniku požar je buknuo na 5. spratu i širio se velikom brzinom....Prema dostupnim informacijama, u tom trenutku u hotelu "Anđela" i u "Konacima" bilo je oko 400 učesnika godišnjeg skupa sudija prekršajnog suda koji su uspešno evakuisani....

Sunčani vrhovi, poznati kao Konaci, sastoje se od šest povezanih polukružnih paviljona, prostiru se na 6.475 kvadratnih metara zemljišta i imaju površinu od 29.635 kvadrata, a stanovi su ukupne površine 2.930 kvadrata.

Od 2008. godine nalaze se u vlasništvu MK grupe, srpskog biznismena Miodraga Kostića.

- S obzirom da su svi apartmani od drveta vatra se brzo širila i zahvatajući sve veću površinu. Na Kopaonik su hitno upućene vatrogasne ekipe iz Kraljeva, Raške, Brusa i Aleksandrovca, koji su na lice mesta stigli sa svojim vozilama za velike požare- rekao je Radioca Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu.

Portparolka Policijske uprave u Kraljevu Kristina Nikolić je potvrdila da u požaru nije bilo povređenih.

"Požar je izbio u apartmanskom naselju na Kozniku, zahvativši krov i potkrovlje, a zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasnog odeljenja i policajaca Policijske ispostave na Kopaoniku, lokalizovan je i u toku je likvidacija požara", kazala je Nikolićeva.

"Za sada je zbog mraka nemoguće proceniti štetu i sutra će se po nalogu tužioca započeti sa istragom tog požara", rekla je Kristina Nikolić.

http://www.youtube.com/watch?v=imArAxNOzLQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track