GORE OD ZATVORA: Niko nema pravo da izađe iz zgrade
Foto: Marina Lopičić

Teror u staračkom domu

GORE OD ZATVORA: Niko nema pravo da izađe iz zgrade

Društvo -
Preokret Gordana i Nevena Jončić promenile priču i sad tvrde da ne drže starački dom, a o ljudima u zgradi odbijaju da pričaju

BEOGRAD - Horor u Kumodražu!Gordana Jončić, jedna od upravnica ilegalnog staračkog doma u Kumodražu u Beogradu, u kojem više starijih osoba živi u nehumanim uslovima, promenila je priču i sad tvrdi da to nije dom za stare iako je samo nekoliko dana ranije Kuriru rekla suprotno.Užasni usloviNaš list je razotkrio da, kako nam je ispričao jedan od stanara Dragan Momčilović (61), Gordana i njena ćerka Nevena više starijih osoba hrane samo kačamakom i poparom, ne čiste im sobe, godinama im nisu dali mleko ni meso, i sve to bez ikakve dozvole nadležnih. Zbog onoga što smo otkrili, kako saznajemo, one nameravaju da stanare presele na drugu lokaciju.Kurir je juče pokušao to da proveri u Kumodražu, ali su naš novinar i foto-reporter umalo dobili batine. Ogromna kuća je sa svih strana zatvorena, a na prozorima i terasama nije bilo žive duše. U prizemlju smo zatekli Gordanu i njenu ćerku Nevenu.- Nije ovo starački dom. Nemam šta da vam kažem. Ne možete da posetite Dragana Momčilovića, a za sve u vezi s njim pitajte njegovog brata, s njim smo se dogovorili - rekla je Gordana i zatvorila vrata.Njena ćerka je dva dana ranije za Kurir izjavila da dom nije registrovan jer rade samo dva-tri meseca i da su „u nekoj fazi stvaranja“.Draganov brat Miša nije hteo za Kurir da komentariše dešavanja u Kumodražu.- Ne bih imao komentar na vaše pisanje. Doviđenja - spustio je slušalicu novinaru.U stalnom strahuTek posle pola sata na jednoj terasi se pojavio i Dragan. On je ranije ispričao za Kurir da ga vlasnice izgladnjuju godinama, kao i da su mu oduzele dokumenta i podižu mu penziju od 30.000 dinara.- Ne bi bio prvi put da nas presele na drugu lokaciju. To rade jer ne rade po zakonu, ne plaćaju porez. Ovde nas je sve manje jer dolaze rođaci i odvode stanare - ispričao nam je s terase i zamolio nas je da mu kupimo cigarete jer ga ne puštaju da izađe.Dok smo pokušavali da mu ih dobacimo, on nam je iznenada rekao: „Bežite, ide gazdarica!“ Zatim je utrčao u sobu. Da li je ovo dovoljno da reaguju nadležne gradske i republičke inspekcije?

Zarobljen u sobi... Dragan Momčilović na terasi svoje sobe
Zarobljen u sobi... Dragan Momčilović na terasi svoje sobe

Kost i koža... Izgubio 60 kg
Kost i koža... Izgubio 60 kg

Prvi privatni dom za stare?!Prvi privatni dom za stare, kako su objavile pojedinenovine 2005, bio je upravo dom koji je u Kumodražu 2003.otvorila Gordana Jončić. Tad je objavljeno da dom ima 12 postelja, da se mesečno za boravak plaća 400-600 evra, a u cenu je uračunato pet obroka i nega. Komšinica je juče novinaru Kurira rekla da u kući iz koje smo izbačeni jeste bio dom, ali da je iseljen pre nekoliko godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track