GORNJI MILANOVAC: Sekli stabla, pronašli grobnice
Foto: Beta

Uznemirujuće otkriće

GORNJI MILANOVAC: Sekli stabla, pronašli grobnice

Srbija -
Bagerom smo vadili panjeve, a ispod njih su bile armirane grobnice u kojima su se nalazile ljudske kosti, rekao je novinarima Radoljub Radović (54), koji je predvodio radove

GORNJI MILANOVAC - Na Brdu mira u Gornjem Milanovcu posle seče i uklanjanja osušenih stabala otkrivene su grobnice, pune ljudskih kostiju.

Iz Javnog preduzeća za izgradnju grada kažu da su grobnice otkrili radnici koji su radili na čišćenju terena i koji su o tome obavestili policiju.

"Bagerom smo vadili panjeve, a ispod njih su bile armirane grobnice u kojima su se nalazile ljudske kosti", rekao je novinarima Radoljub Radović (54), koji je predvodio radove.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić naredio je po pronalaženju grobnice obustavljanje daljih radova.

On je agenciji Beta kazao da je od Muzeja rudničko-takovskog kraja i Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kraljevu zatražio zvanične podatke o svemu što je propnađeno, a što je uzbudilo javnost u Gornjem Milanovcu.

Od kraja Drugog svetskog rata govorilo se da je na tom mestu sahranjeno na stotine ubijenih protivnika novih vlasti koji su dovođeni iz drugih gradova Srbije.

Na samom vrhu Brda mira izgrađen je veliki plato gde su podignute spomen grobnice sa kostima partizana i crvenoarmejaca koji su poginuli u ovom kraju, a koju su 1962. godine otkrili lideri tadašnje Jugoslavije i S S SR-a Josip Broz Tito i Leonid Brežnjev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track