GOST:Đukanović obišao rukometašice, pa večerao sa Vučićem

Mila pratila kolona od 20 vozila

GOST:Đukanović obišao rukometašice, pa večerao sa Vučićem

Politika -
Predsednik Vlade Crne Gore stigao u prvu zvaničnu posetu Srbiji posle deset godina. Obezbeđivalo ga na stotine policajaca

BEOGRAD - Istorijska poseta!Premijer Crne Gore Milo Đukanović došao je juče, posle punih deset godina, u prvu zvaničnu posetu Beogradu. Đukanović je sleteo na aerodrom „Nikola Tesla“ s manjim zakašnjenjem, u 16.40 časova. U pratnji 20 automobila otišao je pravo u hotel „Hajat“. Samo što se malo osvežio od puta, Đukanović je već morao da ide na prvi sastanak. Kako saznajemo, prvo se sreo s rukometašicama Crne Gore u hotelu „Falkenštajner“ na Novom Beogradu, koje danas igraju utakmicu s francuskom selekcijom na Svetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu. On je na svečani susret došao u 19.30 časova veoma raspoložen i još u holu se srdačno pozdravio s brojnim predstavnicama ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, koje su ga nestrpljivo čekale pošto je kasnio čitavih pola sata. Posle toga, Đukanović je otišao na svečanu večeru u vilu Bokeljka.Svečana večera- Vlada Srbija je gostu priredila svečanu večeru u jednoj od najreprezentativnijih vladinih vila na Dedinju. Đukanović se tokom večere sreo s premijerom Ivicom Dačićem, vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, došao je i ministar saobraćaja Aleksandar Antić, a bio je pozvan i ministar privrede Saša Radulović i ministarka energetike Zorana Mihajlović - kaže dobro obavešteni izvor Kurira.Inače, obezbeđenje je zbog Đukanovićevog dolaska bilo izrazito pojačano, prema komentarima mnogih policajaca, gotovo veće nego tokom posete hrvatskog predsednika Ive Josipovića Beogradu. Sat vremena pre nego što je premijer Đukanović došao u Beograd pojačana je policijska kontrola duž auto-puta, pa sve do aerodroma, gde su pripadnici MUP bili maltene na svakom ćošku. U 15.30 na aerodrom je stigla i počasna garda.Zvanični deo posete crnogorskog premijera počinje danas, kada će se sastati s premijerom Srbije Ivicom Dačićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem. Cilj njegovog dolaska je konkretizacija nekih rešenja od interesa za građane obe zemlje dogovorenih prilikom septembarske posete Dačića Podgorici. Pošto je u Srbiji poslednji put bio u martu 2003. godine na sahrani Zorana Đinđića, Đukanović je kazao da u Beograd dolazi s pomućenim osećanjima.Pomućena osećanja- Ne mogu da zaboravim Zorana Đinđića i njegovu sahranu kao povod za jedan od mojih poslednjih boravaka tamo, niti da sakrijem zadovoljstvo što današnja vlast u Srbiji istrajava na njegovoj evropskoj viziji - rekao je Đukanović i dodao da nijedan potez Crne Gore nije bio uperen protiv Srbije i Srba, ma gde živeli, niti će se to ikada desiti.

VučićCRNA GORA NAM JE VAŽNAVicepremijer Aleksandar Vučić rekao je da Beograd želi da ima najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom.- U odnosima Srbije i Crne Gore sledi period dobrih odnosa. Zvanični Beograd će uraditi sve da saradnja dve države bude za primer u regionu - istakao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track