GOTOV JE: Dušana Elezovića će cinkariti dobar drug!
Foto: Dado Djilas

Novi dokazi u slučaju Fonda za kapitalna ulaganja

GOTOV JE: Dušana Elezovića će cinkariti dobar drug!

Politika -
Da bi se došlo do krupnih riba, ponuđen status svedoka-saradnika bivšem rukovodiocu Fonda, bliskom prijatelju funkcionera demokrata

BEOGRAD - Da požutiš od muke.Zaštićeni svedok u slučaju protiv Dušana Elezovića, a u vezi sa sumnjivim poslovanjem Fonda za kapitalna ulaganja, biće jedan od njegovih najbližih prijatelja koji je radio u Fondu, saznaje Kurir. Kako tvrdi naš izvor, nadležni su već nekoliko puta razgovarali s Elezovićevim prijateljem (ime poznato redakciji), nekad visoko pozicioniranim u Fondu za kapitalna ulaganja, i sve je već dogovoreno.- U Fond za kapitalna ulaganja slilo se mnogo para, međutim, nije sav novac otišao tamo gde je trebalo. Mnogo je nezakonitosti počinjeno tokom poslovanja Fonda. Predsednik UO Fonda u to vreme bio je Dušan Elezović, predsednik Izvršnog odbora DS, kojeg policija trenutno češlja zbog poslovanja Razvojne banke Vojvodine, u kojoj je vedrio i oblačio. Istražuje se Elezovićeva uloga u nezakonitom poslovanju Fonda - kaže naš izvor i dodaje:- Da se odgovornost za učinjene nezakonitosti u Fondu ne bi završila na činovnicima nižeg ranga, dogovoreno je da se status svedoka-saradnika ponudi jednom od bivših rukovodilaca, a inače veoma dobrom prijatelju Elezovića.Elezovićev prijatelj bio odlično upućen u sve što se dešavalo u toj instituciji, uključujući i raspodelu novca!- Obavljeno je nekoliko razgovora s njim i on je načelno pristao na status svedoka-saradnika - navodi naš izvor. Podsetimo, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kazao je krajem januara da uskoro očekuje rezultate istraga u nekoliko predmeta, uključujući i Fond za kapitalna ulaganja.

Bili nerazdvojniDušan Elezović i čovek kome je ponuđen status svedoka-saradnika poznaju se više godina. Često su zajedno izlazili, išli na ručkove, večere. Prema kazivanju izvora našeg lista, bili su veoma dobri prijatelji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track