Građani ignorišu nova pravila ulaska u autobuse GSP

Građani ignorišu nova pravila ulaska u autobuse GSP

Beograd -
Preduzeće Bus plus, koje je zaduženo za prodaju i kontrolu karata, najavilo je da će od danas početi novi režim ulazaka i izlazaka, tako da će građani morati da ulaze na prednja vrata, a u zglobnim autobusima i na zadnja

BEOGRAD - Beograđani su uglavnom ignorisali novi režim ulazaka i izlazaka iz vozila gradskog prevoza, a pojačana kontrola za sada nije primetna..

Preduzeće Bus plus, koje je zaduženo za prodaju i kontrolu karata, najavilo je da će od danas početi novi režim ulazaka i izlazaka, tako da će građani morati da ulaze na prednja vrata, a u zglobnim autobusima i na zadnja. Takvo pravilo uglavnom nije bilo vidljivo.

Na autobuskim linijama iz južnog dela grada ka centru nisu primetili nijednog kontrolora, a građani su slobodno ulazili na sva dostupna vrata. Tako je uglavnom bilo u linijama 23, 37, 52, 53, 56 ili 50. Bilo je najavljeno i da će vrata autobusa do kraja leta biti obeležena za ulazak i izlazak, a jedan od reportera Bete primetio je pojedina tako obeležena vozila na linijama 16 i 17.

Bus plus je objavio da će stalna kontrola biti u "vidno obeleženim" vozilima na raznim linijama, među kojima su i 16 i 23, ali su građani ulazili i na srednja vrata, kao i juče. Još jedno od pravila je da će se u vozila na početnim stanicama ulaziti samo na prednja vrata, što se poštovalo na Studentskom trgu.

Vozila gradskog saobraćaja su uglavnom poluprazna, a pravi test novog sistema može se očekivati u ponedeljak, pošto će to biti prvi radni dan s primenom novog režima korišćenja vozila javnog prevoza u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja