Građani Umke protestuju protiv gradnje auto-puta!

Traže sanaciju klizišta

Građani Umke protestuju protiv gradnje auto-puta!

Beograd -
Urušavanjem klizišta može doći do humanitarne katastrofe nesagledivih razmera, pri čemu rešenje za sanaciju klizišta postoji u okviru projekta za trasu autoputa na desnoj obali Save

BEOGRAD - Udruženje građana Umka najavili su da će organizovati mirne proteste sa blokadom puta M19 i zatražili od Vlade Srbije da preispita proceduru usvajanja i izbora planskog rešenja za izgradnju autoputa Beograd - Južni Jadran, na delu teritorije Beograd - Obrenovac.

Ovo udruženje zatražilo je od premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića da posete administrativno područje Umke i upoznaju se sa velikim bezbednosnim problemom klizišta Umka- Duboko.

Urušavanjem klizišta može doći do humanitarne katastrofe nesagledivih razmera, pri čemu rešenje za sanaciju klizišta postoji u okviru projekta za trasu autoputa na desnoj obali Save, navodi se u saopštenju.

Građani ovog dela Beograda zatražili su od Vlade Srbije da inicira otvaranje javne stručne rasprave o izboru najpovoljnijeg planskog rešenja za trasu autoputa Beograd- Obrenovac, autoputa E-763.Stanovnici Umke su na zboru građana 12.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja