GRADIŠKA: Policijski psi uginuli od vrućine?!

Istraga će utvrditi tačan uzrok smrti

GRADIŠKA: Policijski psi uginuli od vrućine?!

Planeta -
Službeni psi za pronalazak narkotika, koji su bili raspoređeni u Mobilnoj jedinici za podršku i kontrolu Gradiška, uginuli su, potvrđeno je u Graničnoj policiji BiH

GRADIŠKA, SARAJEVO - Službeni psi za pronalazak narkotika, koji su bili raspoređeni u Mobilnoj jedinici za podršku i kontrolu Gradiška, uginuli su, potvrđeno je u petak u Graničnoj policiji BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je uzrok uginuća toplotni udar, zbog čega bi s kaznama mogli da se suoče pripadnici GP BiH koji su bili zaduženi da se o njima brinu. Ali to u GP BiH ne mogu da potvrde, već kažu da je u toku postupak utvrđivanja razloga uginuća. Potvrdili su, takođe, da se incident dogodio 4. avgusta.

"Konačan nalaz i mišljenje o uzrocima njihovog uginuća daće Veterinarski fakultet u Sarajevu, kao nadležna institucija. Nakon prikupljanja svih relevantnih činjenica u vezi sa uginućem službenih pasa, GP BiH postupit će u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim propisima, koji definišu eventualnu odgovornost policijskih službenika u konkretnom slučaju", uverava Sanela Dujković, portparol GP BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track