Grupa Legende: Nećemo više objavljivati albume, samo singlove!
Foto: KURIR

Dok je inspiracije, biće i dobrih kompozicija

Grupa Legende: Nećemo više objavljivati albume, samo singlove!

Stars -
Daša kaže da pripremaju novu pesmu o kaže da Legende više neće snimati albume, već će po potrebi objavljivati samo singlove

Grupa Legende družiće se po tradiciji sa beogradskom publikom u Centru Sava početkom 2014. godine. Muzički sastav predvođen kompozitorom i tekstopiscem Zoranom Dašićem Dašom održaće 8. i 9. februara koncerte u ovoj dvorani, gde bez pauze nastupaju punih 20 godina, po čemu su jedinstveni na našoj sceni.

Nedavno su snimili novi singl "Eh, da mogu sve", koji predstvalja uvertiru u beogradske koncerte.

"Jedina smo grupa koja pune dve decenije, bez i jedne godine pauze, svira u eminentnom prostoru kakav je Centar Sava. Isto toliko godina smo i na turneji, jer tradicionalno, posle beogradskih koncerata, nastavljamo sa nastupima po Srbiji i regionu. Mi smo traka koja ne staje", rekao je Daša.

Daša kaže da pripremaju još jednu novu pesmu, ali nam otkriva da Legende više neće snimati albume, već će po potrebi objavljivati samo singlove.

"Odlučili smo da ubuduće ne snimamo klasične albume, jer to postaje prevaziđena forma. Internet je uradio svoje, svima je generalno opala prodaja diskova, a da ne govorimo o distribuciji. Nema više smisla i svrhe snimati album, već ćemo objavljivati pesmu po pesmu. Dok je inspiracije, biće i dobrih kompozicija. Uostalom, kada objavite album zavrti se samo nekoliko pesama, dok ostale prođu potpuno nezapaženo. Vrlo često je to slučaj sa numerama koje zaslužuju da ih publika čuje i peva", obrazložio je Daša.

http://www.youtube.com/watch?v=8qS2d5dh_To

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track