GUČA: Za prva tri dana Sabor posetilo 80.000 ljudi

Bez većih problema

GUČA: Za prva tri dana Sabor posetilo 80.000 ljudi

Pop kultura -
Organizatori ističu da do sada nije bilo problema kada je u pitanju stanje javne bezbednosti i zdravlja posetilaca

Guču je za prva tri dana Sabora posetilo 80.000 ljudi, izjavio je danas predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović.

Organizatori ističu da do sada nije bilo problema kada je u pitanju stanje javne bezbednosti i zdravlja posetilaca. Prema rečima načelnika Policijske stanice u Lučanima Slobodana Markovića, prijavljeno je jedno krivično delo teške krađe u selu Guča, dok u samoj varošici nije bilo prijava.

"Saobraćajna policija kontrolisala je 1.577 vozila, utvrdila 319 prekršaja i podnela 69 prekršajnih prijava", naveo je on i dodao da su 32 vozača koja su bila u alkoholisanom stanju isključena iz saobraćaja od kojih je pet zadržano do otrežnjenja, jer su imali preko 1,2 promila alkohola u krvi.

Zamenik direktora Doma zdravlja u Lučanima Nikola Kovačević kaže da se u prva tri dana u ambulantu javilo 35 gostiju zbog manjih zdravstvenih problema.

"Oni su zbrinuti na licu mesta i nije bilo potrebe za većim intervencijama", naveo je on i dodao da se od danas pojačavaju dežurstva.

Ekipe će dežurati na dva punkta u centru i kod stadiona u vreme od 17 do 2 časa oisle ponoći, jer se očekuje da će u nastupajućim danima Sabora biti mnogo posetilaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track