Gudeljević: Delibašić premešten u pritvor u Kosovskoj Mitrovici
Foto: Reuters

Euleks

Gudeljević: Delibašić premešten u pritvor u Kosovskoj Mitrovici

Crna Hronika -
Bivši komandir policije je jedan od četvorice Srba za koje je Vlada Srbije dala garancije da će biti dostupan pravosuđu na Kosovu u bilo kom trenutku ako mu se dozvoli odbrana sa slobode

KOSOVSKA MITROVICA - Bivši komandir policije u severnom delu Kosovske Mitrovice Dragoljub Delibašić premešten je iz pritvora u Prištini u pritvor u Kosovsku Mitrovicu, izjavila je jutros portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Gudeljević je navela da je premeštanje Delibašića iz jedne u drugu pritvorsku jedinicu obavljenu u petak kasno popodne. Delibašić je penzionisani pukovnik MUP-a Srbije i bivši načelnik Policijske uprave u Kosovskoj Mitrovici.

On je osumnjičen za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva, kao i za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju. Delibašić je jedan od četvorice Srba za koje je Vlada Srbije dala garancije da će biti dostupan pravosuđu na Kosovu u bilo kom trenutku ako mu se dozvoli odbrana sa slobode. Pre Delibašića u iz prištinskog u mitrovički pritvor obavljen je i lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track