Guvernerka NBS: Uskoro rešenje za kredite u švajcarcima

Biznis

Autor:

Kada budem obavila sve razgovore, onda ćemo predložiti rešenje. Kada je moglo ovoliko da se čeka, može se strpeti još malo. Ne može da se uvede neki proizvod, u ovom slučaju franci, a da se ne sagledaju posledice, navela je Jorgovanka Tabaković

Jorgovanka Tabakovic, TV pretplata,

BEOGRAD - Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković najavila je da će najkasnije za dve nedelje predstaviti rešenje za problematične kredite u švajcarskim francima i napomenula da neće dozvoliti da joj se bilo ko meša u posao.

"Kada budem obavila sve razgovore, onda ćemo predložiti rešenje. Kada je moglo ovoliko da se čeka, može se strpeti još malo.  Ne može da se uvede neki proizvod, u ovom slučaju franci, a da se ne sagledaju posledice. Ja tražim od svih da ne gledaju svoj interes i da snosimo odgovornost... U tuđe dvorište neću da gledam, ali ne dam ni da mi se niko meša u posao", poručila je Tabaković.

Govoreći o pismu koje je uputila Vladi Srbije, Tabakovićeva je rekla da je NBS bila dužna da objasni razloge zbog kojih je inflacija iznad navedene gornje granice i da se vlada upozna sa merama koje su preduzete i koje će morati da budu učinjene.

Prema njenim rečima, treba obezbediti nisku i stabilnu inflaciju u srednjem roku, ali i izneti očekivanja kada će se inflacija vratiti u okvire dozvoljenog odstupanja od cilja.

Narodna banka i Vlada Srbije su na istom poslu. Mi želimo da omogućimo narodu bolji standard, da narod bolje živi. Narodna banka Srbije je tu da pokriva gubitke", istakla je ona.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (9)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • bojan

  bojan

  ko god i kad god bude resio ovu situaciju pljacke naroda od strane banaka imace moju bezrezervnu podrsku i to ne samo moju nego jos 40000 porodica koje je su obmanulu banke zajedno sa tadasnjim guvernerom Jelasicem koji je bio glavni promoter. Svako ko je zaduzen u CHF zna o cemu pricam. Bukvalno kosmar na koji si osudjen 30 godina ( a hteo sam sam ... više o da porodici i sebi obezbetim krov nad glavom)...prva rata kredita je bila 27000 a sada je 53000din...kosmar koji ne zelim nikome!!!

  7 Odgovori 
 • djordje

  djordje

  Ja sam uzeo lizing u Rajfajzenu naravno u svajcarcima.To sto sam uzeo tu valutu i sto je ona ojacala to nemogu da krivim nikog i zato placam veci razlog , ali ja imam sad jos jedan proplem sa bankom zbog sam je tuzio i prva rasprava reba da bude u februaru.
  Moja kamata je varijabilna i iznos kamate a samim tim i rate treba da se menja prema ... više liboru. Libor je bio 2007 negde oko 5% i poceo je da raste otprilike do 5,3% i meni je banka povecala ratu sa 2717 na 2737 franaka.Posle toga libor naglo pada i sad je negde 0,5%, a banka nije smanjila ratu. Znaci kad raste libor oni dizu a kad pada oni zadrzavaju i uzimaju extra profit.
  Meni su uzeli na dva ugovora (procenu mi je izvrsio sudski procenitelj) oko 17.000 franaka na tu foru.
  Voleo bih da neko ko ima pristup narodnoj banci da potegne ovo pitanje.

  7 Odgovori 
 • Nenad Dimitrijevic

  Nenad Dimitrijevic

  Ajde da mi korisnici stamb kredita,indeksiranih u svajcarcima,a ima nas 35000,prekinemo da placamo,pa neka se na trzistu nekretnina pojavi toliki broj stanova,neznam kome ce banke da ih prodaju???

  6 Odgovori 

Poslednji komentar

 • dužnik

  dužnik

  Zar je kamaatna stopa 4,9 koja je ugovorena, mala? Znamo svi odlično ko i šta stoji iza ovih kredita. Podsetiću vas trenutka kada je odnos chf evro bio skoro 1:1, prvi su reagovali naprednjaci kritikujući ondašnju vlast da treba podhitno da reaguju...Nisu reagovali, naravno, a ovi se trude da izgleda kao da reaguju. Vučić se u to vremo najv ... više iše oglašavao, kritikujući ondašnju vlast...Koristim priliku da ih podsetim na sopstvene izjave...

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Onaj ko je radno sposoban, a prima pomoć, radiće za socijalnu pomoć u skladu sa svojom fizičkom spremom Aleksandar Vulin, ministar rada i socijalne politik

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!