GVARDIOLA: Barselona je završena priča

Gleda samo napred

GVARDIOLA: Barselona je završena priča

Fudbal -
Bilo bi pogrešno govoriti o Bajernu u trenucima kada još nisam tamo. Kada budem bio u klubu počeću da govorim o njemu, rekao je Gvardiola

Bivši trener fudbalera Barselone i budući strateg minhenskog Bajerna Đozep Gvardiola, koji će Bavarce preuzeti na startu naredne sezone, prilikom posete Buenos Ajresu pokušao je da okonča priču o svom bivšem timu i poručio da je fokusiran samo na budućnost.

"Moje vreme u Barseloni je završeno. Imao sam divan odnos sa ljudima s kojima sam radio. To su igrači koji vole ono što rade. Nikada nisu izgubili strast prema fudbalu koji su imali kada su bili deca", poručio je Gvardiola novinarima u Argentini.

Bajern u ovoj sezoni igra bez sumnje najbolji fudbal u Evropi, pa Pepu neće biti nimalo lako da se nosi sa standardima koje je postavio Jup Hajnkes.

"Bilo bi pogrešno govoriti o Bajernu u trenucima kada još nisam tamo. Kada budem bio u klubu počeću da govorim o njemu", rekao je Gvardiola.

Španac je trenersku karijeru počeo u Barseloni B 2007. godine, a godinu dana kasnije preuzeo je prvi tim i tamo proveo četiri nezaboravne sezone. Osvojio je tri šampionske titule, dve Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, dve titule klupskog prvaka sveta, dva Kupa kralja i tri Superkupa Španije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track