HADŽIBEGIĆ: I danas patim za Jugoslavijom

Sećanja

HADŽIBEGIĆ: I danas patim za Jugoslavijom

Fudbal -
Bio sam ponosni kapiten Jugoslavije. Bio i ostao, čvrstim glasom zbori Hadžibegić

Nekadašnji fudbalski reprezentativac i kapiten Jugoslavije Faruk Hadžibegić, kaže da pati za bivšom državom, ali da ne sanja meč sa Argentinom i penal posle kog je reprezentacija eliminisana u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1990. godine u Italiji.

O promašaju petog penala na meču sa "gaučosima" Hadžibegić je rekao:

"Pre i posle tog Mundijala nisam promašivao, ali mi je prvo golman Kolumbije Rene Igita odbranio šut s 11 metara, a nisam pogodio mrežu ni protiv Argentine. A obično sam bio miran i precizan… Na tom meču je i Piksi promašio, iako je i on uglavnom bio neumoljiv".

Na pitanje o sećanjima, nekadašnji vođa odbrane tima selektora Ivice Osima je rekao.

"Bio sam ponosni kapiten Jugoslavije. Bio i ostao", čvrstim glasom zbori Hadžibegić.

"Meni je mnogo veći žal što se ta ekipa raspala. Bila je to grupa od četrdesetak ljudi, s njima sam rastao, živeo, sazrevao… Ta sećanja niko ne može da mi oduzme. Sa 80 odsto bivših saigrača se čujem. Ne stalno i često, ali kontakt nismo prekinuli. Neke viđam na pojedinim događajima, a i pratimo jedni druge. Plašt zaborava nismo ogrnuli, niti ćemo.

Na kraju razgovora Hadžibegić je istakao:

"Da, priznajem da su me uvek emocije vodile i da sam voleo Jugoslaviju. Igrao sam za reprezentaciju svim srcem. Kažem, bila su to lepa vremena, imali smo sjajne ekipe, ali i još bolje ljude. I ponoviću, niko mi ne može oduzeti sećanje na to vreme, naše radosti, tuge, uspehe koje smo proslavljali zajednički, kada nas je vodilo srce a ne novac, biznis…

Šta sada radi Hadžibegić?

"Odmara se", odzvanja smeh s druge strane “žice”.

"Želeo sam predah od svega, ćerka mi se udala, pa je stigao unuk s kojim provodim najviše vremena. Sada sam spreman da ponovo prionem na posao, trenerski zov je sve jači u meni".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track