HAJKA: Alijina stranka protiv srpskih pevača!

Politička hajka

HAJKA: Alijina stranka protiv srpskih pevača!

Stars -
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo iz redova SDA zabranio nastup Milene Ćeranić, Ćema i Nemanje Stevanovića u Domu mladih

Ko nekad.Sarajevski „intelektualci“ organizovali su proteste zbog najavljenog nastupa Milene Ćeranić, Ćema, Nemanje Stevanovića, Dejana Matića i drugih pevača iz Srbije na otvaranju Teatro šoua 8. decembra u Domu mladih.

Zamisao je bila da svake subote gostuju srpski pevači, ali od toga, po svemu sudeći, neće biti ništa. Ministar iz redova SDA, stranke koju je osnovao Alija Izetbegović, u stilu superheroja izašao je pred masu i izjavio kako je on lično zabranio „sramni nastup srpskih drugorazrednih turbo-folkera“.- U hramu sarajevske kulture, na sceni na kojoj je svojevremeno nastupao Davorin Popović, ne može i neće nastupati nikakva Ćeranićka i nikakav Ćema! Ne dozvoljavam takvo skrnavljenje naših kulturnih institucija - izjavio je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić i dodao da će „nižerazredni folkeri biti zabranjeni u Sarajevu jednom za svagda“.Kako prenose mediji iz Federacije BiH, ovo je samo jedna u nizu političkih igara SDA kojima je cilj da se izbegne revolt pobunjenih građana, pošto su njihovi članovi usko povezani s organizacijom Teatro šoua. Sve se čini da stranka sačuva veoma uzdrmanu poziciju u gradu.Pod znakom pitanja je i održavanje koncerta Sergeja Ćetkovića zakazanog za kraj decembra, takođe u Domu mladih, a sarajevska intelektualna elita zakazala je za naredne dane i proteste „Art fajt“, kojima će pokušati da onemogući održavanje „skarednih koncerata“ u gradu na Miljacki.Pokušali smo da dobijemo komentare od Milene i Ćema, ali oni nisu hteli da govore o aktuelnim dešavanjima u Sarajevu. Kontaktirali smo i s organizatorima Teatro šoua, koji su nam kratko rekli da „postoje određeni problemi u Sarajevu“.

Ministar Ivica Šarić se pobunio
Ministar Ivica Šarić se pobunio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track