Hajnc Kristijan Štrahe: EU i Austrija hitno da pomognu Srbiji u borbi protiv poplava!
Foto: Rojter

Poziv celoj Evropskoj uniji

Hajnc Kristijan Štrahe: EU i Austrija hitno da pomognu Srbiji u borbi protiv poplava!

Društvo -
Hitno je potrebno da se što pre pomoć dopremi u poplavljene, ali i susedne regione, poručio lider Slobodarske partije Austrije

BEČ - Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe pozvao je da se Srbiji pomogne u borbi protiv poplava dodajući da se poziv ne odnosi samo na Austrija već i na EU koja bi trebalo brzo da reaguje. On je u saopštenju ukazao da su poplave odnele prve žrtve, da je hiljade kuća evakuisano, i da su se, usled jakih padavina, reke prelile preko svojih korita, te da su pored Beograda pogođena područja oko Ibra, zapadni delovi zemlje i opštine Loznica i Valjevo.

"Hitno je potrebno da se što pre pomoć dopremi u poplavljene, ali i susedne regione“, podvukao je Štrahe u saopštenju. On je ukazao da nije samo Austrija u obavezi.

"Redovno, u lepim nedeljnim govorima pozivati na evropsku solidarnost je premalo. EU sada ima mogućnost da dokaže da nije samo centralistički birokratski monstrum, za koji ga smatraju građani, već da u slučaju potrebe jeste u stanju brzo i nebirokratski da umanji patnje“, naglasio je Štrahe.

On je podvukao da je van sumnje da je u Srbiji u savladavanju poplava i potom uklanjanju šteta potrebna pomoć. "Ovog puta se ne radi o tome da se finansiraju gubici zbog spekulacija nekih banaka koje su otišle u stečaj, već direktno o pomoći ljudima. To mora biti zadatak za sve nas“, zaključio je Štrahe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track