HAJNKES: Niko se nije nadao ovakvoj pobedi!

Trijumf Bavaraca

HAJNKES: Niko se nije nadao ovakvoj pobedi!

Fudbal -
Bajern će u finalu LŠ igrati sa Borusijom

BARSELONA - Trener fudbalera minhenskog Bajerna Jup Hajnkes rekao je da je njegova ekipa večeras odigrala fantastično u pobedi nad Barselonom (3:0) u revanšu polufinala Lige šampiona, ali je priznao da je posao bio olakšan neigranjem Lionela Mesija.

"Ovo je bila zaista sjajna utakmica, ali velika je razlika kada Barselona igra se Mesijem i bez njega. Ipak, ovakav rezultat niko od nas nije mogao da očekuje. Znao sam kakva je filozofija Barselone i moja ekipa je sjajno primenila taktičke zamisli. Bilo je teže nego što je izgledalo, ali znali smo šta nas čeka", kazao je Hajnkes novinarima posle meča.

Bajern je i u prvoj utakmici polufinala, prošle nedelje u Minhenu, slavio ubedljivo sa 4:0.

Jedan od junaka velike pobede nad Barselonom bio je i holandski internacionalac Arjen Roben, strelac prvog večerašnjeg gola na Nou Kampu.

"Pružili smo zaista fantastičnu partiju, na neki način smo ispisali novu stranicu istorije. Neverovatno je kako smo odigrali protiv ekipe koja u poslednjih pet godina stvarno dominirala u Evropi", naveo je Roben.

Bajern će u finalu LŠ, koje se igra 25. maja na londonskom Vembliju, odmeriti snage Borusijom iz Dortmunda.

"To će biti velika utakmica. Borusija je u poslednjih nekoliko godina pokazala da je odlična ekipa. Verujem da će u finalu odlučivati detalji", zaključio je Roben.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track