Hakeri napali raketni sistem Izraela!
Foto: Rojters

Sajber rat

Hakeri napali raketni sistem Izraela!

Tech -
Vlada je od početka operacije „ Stub odbrane“ zabeležila 44 miliona pokušaja da se hakuju internet stranice vlade i vladinih službi, navodi ministar finansija Izraela

TEL AVIV – Anonimusi zajedno sa hakerima iz Malezije, Velike Britanije i drugih zapadnih zemalja stvorili su nove viruse sa kojima su pokušali da obore najvitalnije izraelske računarske sisteme.

U svom saopštenju Anonimusi su naveli da je "Vlada Izraela javno zapretila da će prekinuti sve Internet i drugi telekomunikacione u Gazu i iz nje i zato ste prešli liniju. Kako je bivši diktator Egipta Mubarak naučio na teži način tako će te i vi. Mi smo anonimusi i niko ne može da gasi Internet".

Ministar finasija Izraela Juval Stejnic rekao je da je vlada od početka operacije „ Stub odbrane“ zabeležila 44 miliona pokušaja da se hakuju internet stranice vlade i vladinih službi.

Hakeri su bili uspešni prema njegovim rečima samo u jednom pokušaju i to kada su orekinui rad stanice na 10 minuta, ali nije želeo da kaže o kojoj stranici je reč.

Hakeri su za samo šest dana od eskalacije krize u Gazi pokrenuli više od milion sajber napada protiv sajtova izraelske vlade, a oko 1.000 raznih sajtova u Izraelu je hakovano.

Najžešći napadi bili su na vojnoindustrijske sajtove, gde su hakeri pokušali da dođu do vitalnih informacija o protivraketnom sistemu Iron Dome ( Gvozdena kupola), koji je oborena većina palestinskih raketa.

Kompanija Maglan informacione tehnologije, koja prati sajber napade protiv Izraela za vreme krize u Gazi, desetine hiljada napada dolaze iz zemalja zapadne Evrope, Velike Britanije i Južne Amerike, osim redovnog broja napada iz arapskih zemalja.

Takođe hakovani su i-mail nalozi 3.000 Izraelaca, što je za posledicu imali i hakovanje hiljade Fejsbuk naloga na kojima su pro palestinski aktivisti ostavljali poruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track