Halimi poziva Dačića među narod u Preševo

Treba im premijer

Halimi poziva Dačića među narod u Preševo

Politika -
Ovde se suštinski radi o pravima lokalnih vlasti koja se drastično krše. Onaj ko hoće dijalog doći će upravo na sednice lokalnih skupština, rekao je Halimi, pozivajući premijera Srbije da prisustvuje sednicama skupština opština a ne sednici albanskih odbornika

PREŠEVO - Poslanik Koalicije Albanca Preševske doline u Skupštini Srbije i predsednik Partije demokratskog delovanja (PDD) Riza Halimi je izjavio da su sa zajedničke sednice lidera albanskih stranaka upućeni zahtevi premijeru, Vladi Srbije i diplomatskom koru da prisutvuju sednicama skupština opština u Preševu i Bujanovcu.

Halimi smatra da bi oni trebalo da prisustvuju sednicama skupština opština u Preševu i Bujanovca, kojeće biti održane uutorak 22. januara, a ne na sednici Skupštine albanskih odbornika, za koju kaže da je "stvar političke kombinatorike političkih stranaka čiji su članovi legalno izabrani odbornici u Preševu, Bujanovcu i Medveđi".

"Ovde se suštinski radi o pravima lokalnih vlasti koja se drastično krše. Onaj ko hoće dijalog doći će upravo na sednice lokalnih skupština", rekao je Halimi.

On je dodao da su "i u vreme oružanih sukoba u Preševu održavane vanredne sednice Skupštine na koji smo pozivali i predstavnike vlasti".

Halimi je rekao da je sednica Skupštine albanskih odbornika "više stvar političkog dogovora stranaka".

On je ponovio da Koordinaciono telo za jug Srbije nema snagu da rešava ovako ozbiljne stvari.

"Ono nema mogućnosti da rešava ni mnogo jednostavnije stvari a to pokazuje i njihov dosadašnji rad", rekao je Halimi koji smatra da "komplikovani problem oko spomenika mora da se rešava na mnogo višem nivou".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja