HAMLET U NARODNOM POZORIŠTU: Karte su morali da kupe čak i ministri!
Foto: Kurir štampano

Događaj sezone u Beogradu

HAMLET U NARODNOM POZORIŠTU: Karte su morali da kupe čak i ministri!

Pop kultura -
Dejan Savić, v. d. upravnika Narodnog pozorišta, ističe da su sve ulaznice za gostovanje Gloub teatra prodate pre četiri meseca
1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

U okviru svetske turneje, koja je počela 23. aprila i ima za cilj da se obeleži 450 godina od rođenja Vilijama Šekspira, slavni Gloub teatar iz Londona gostovao je sinoć u Narodnom pozorištu sa „Hamletom“ u režiji Dominika Dromgula i Bila Bakhersta.Druženje s predstavnicima medija u hotelu „In“ pred izvođenje otvorio je Dejan Savić, v. d. upravnika nacionalnog teatra.- Oduševljeni smo što je gostovanje Gloub teatra jedan od događaja koji će obeležiti kulturnu sezonu u Srbiji. Ne moram da vam kažem da smo prodali, a ne poklonili sve ulaznice. Kupovali su ih i ministri i rukovodioci, a sve su rasprodate još pre četiri meseca - istakao je Savić.

Gosti iz Velike Britanije posebno su impresionirani našim čitanjem dela „Henri VI“ u režiji Nikite Mihailovića, koji je pre dve godine gostovao u Londonu. Poseban značaj ovog nastupa predstavlja i činjenica što se sa scene tog mitskog pozorišta prvi put, u 400 godina postojanja, čuo srpski jezik.Glavnu ulogu Hamleta igra tamnoputi glumac Ladi Emeruva, koji je uvežbao s novinarima da na srpskom izgovori repliku „Biti ili ne biti“.- Njegov čuveni monolog se može tumačiti kao postojati ili ne. Razumem ga kao zavet koji on daje svome ocu da li da izvrši osvetu ili ne. Za mene je Hamlet danas jedan inteligentan i duhovit mlad čovek, kome se tokom predstave događaju stvari koje ga teraju da se promeni - kaže Emeruva.

Inače, beogradska publika bila je oduševljena ovim izvođenjem "Hamleta", a među brojnim poznatim ličnostima bili su i ambasador SAD Majkl Kirbi, Sloboda Mićalović, Kalina Kovačević, Maja Žeželj, Jelena Žigon, Radmila Živković... Svi oni bili su posebno dirnuti nesvakidašnjim krajem drame.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track