Hanka Paldum pod istragom zbog mučenja Srba!

Sipa krenula u akciju

Hanka Paldum pod istragom zbog mučenja Srba!

Crna Hronika -
Bosanska bezbednosna agencija počela istragu protiv Hanke Paldum, osumnjičene da je 1993. godine na Igmanu seksualno zlostavljala logoraša Gorana Goluba

BEOGRAD - Sve će biti otkriveno!Agencija za istragu i zaštitu BiH (Sipa) pokrenula je istragu protiv pevačice Hanke Paldum zbog sumnje da je pre dvadeset godina na Igmanu zlostavljala logoraša Silosa Gorana Goluba, saznaje Kurir!Uskoro saslušanjeKako saznajemo, Goluba je ubrzo nakon intervjua koji je dao za Kurir saslušala inspektorka Sipa Nataša Škrba.- On je, maltene, ponovio sve što je rekao u tom intervjuu za Kurir. Detaljno je opisao šta se dogodilo na Igmanu 1993. Škrba je od advokata Duška Tomića tražila lekarsku dokumentaciju kojom je utvrđeno da je Golub seksualno zlostavljan - rekao je naš izvor.Naš sagovornik dodaje da bi i Hanka Paldum trebalo da bude saslušana narednih dana te da ceo predmet bude predat tužiocu, koji bi trebalo da odluči da li će podići optužnicu protiv pevačice.Besna zbog pogledaU Agenciji za istragu i zaštitu BiH nisu hteli da govore o zlostavljanja na Igmanu, ali su naveli da rade na tom predmetu. U intervjuu za Kurir Golub je, podsetimo, naveo da je Paldumovu video u februaru 1993. godine u logoru Silos.- Nekoliko logoraša, među kojima sam bio i ja, bilo je dovedeno da kopa rovove i pomaže u pripremi koncerta na kojem je trebalo da nastupe Hanka i Dino Merlin. Ona je bila u vojničkoj uniformi i šetala je kroz logor. Pogledao sam je i ona je to videla, prišla mi i viknula: „Šta gledaš!“ Naredila mi je da sednem i da raširim noge, što sam i učinio. Tada mi je svom snagom zgnječila polni organ, a od daljeg maltretiranja spasao me Juka Prazina, koga sam poznavao odranije - ispričao je Golub, koji je bio ukupno četiri godine u logorima Silos i Viktor Bubanj.

 Žrtva zločina na Igmanu Goran Golub
Žrtva zločina na Igmanu Goran Golub

Hanka ne odgovara na poziveUprkos pokušajima da stupimo u kontakt s Hankom Paldum i od nje dobijemo komentar, ona se juče nije odazivala na naše mnogobrojne pozive. U ranijim izjavama negirala je sve optužbe Gorana Goluba, tvrdeći da ga nikada nije srela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track