HAOS: Tuča navijača Zvezde i policije

Neredi

HAOS: Tuča navijača Zvezde i policije

Košarka -
Zasad su konstatovane dve teže povrede, kod jednog policajca (28) i jednog mladića (19), a u oba slučaja sumnja se na prelome ekstremiteta. Ostali povređeni su odmah zbrinuti i konstatovane su im lakše povrede
1 / 6

BEOGRAD - Najmanje 20 policajaca povređeno je u sredu veče oko 20 sati ispred Hale Pionir, kada ih je napala grupa navijača Crvene zvezde koji su pokušali da uđu na utakmicu između Crvene zvezde i Galatasaraja u drugom kolu Evrokupa.

Tuča je izbila jer neke organizovane grupe Zvezdinih navijača nisu mogli da dođu do karata.

Sukobi su nastavljeni i u okolnim ulicama. Osim ispred hale Pionir, sukob je nastavljen i u Cvijićevoj ulici, Bulevaru Despota Stefana i okolnim ulicama.

Zasad su konstatovane dve teže povrede, kod jednog policajca (28) i jednog mladića (19), a u oba slučaja sumnja se na prelome ekstremiteta. Ostali povređeni su odmah zbrinuti i konstatovane su im lakše povrede.

Istovremeno, policija je tukla i navijače koji su ostali ispred Pionira sa kupljenim kartama, među kojima je bilo i dece. Oko 1.000 navijača Zvezde je imalo regularno kupljene karte, ali nisu ušli na utakmicu jer je u dvorani već bilo oko 8.000 ljudi. Kordon policije je pola sata pre početka meča zabarikadirao ulaze i nije dozvoljavao ljudima sa kupljenim kartama da uđu uz obrazloženje da je Pionir pun.

Policijski sindikat Srbije osudio je "divljanje navijača" koji su pred košarkašku utakmicu Crvene Zvezde i Galatasaraja u Hali "Pionir" povredili, prema dosadašnjim informacijama, 20 policajaca, od kojih je jedan veoma teško povređen od udaraca kamenicama po glavi.

"Dokle će policija da trpi divljanje takozvanih navijača i da se kućama vraćaju krvavih glava zbog nečije nesposobnosti. Policajce koji su obezbeđivali utakmicu napali su navijači koji nisu mogli da uđu u prepunu salu, iako su neki od njih imali karte. Ko je i zašto odštampao više karata nego što ima mesta u hali? Zbog toga ćemo insistirati i na krivičnoj odgovornosti rukovodstva Košarkaškog kluba Crvena Zvezda", navedeno je u saopštenju sindikata.

"Sa druge strane, odgovorne su i neke starešine iz Policijske brigade, koja je obezbeđivala utakmicu. Oni su dozvolili da policajci kao glineni golubovi gledaju huligane dok odvaljuju kamenje sa žardinjera i gađaju ih desetak minuta. Neko napokon mora da odgovara za propuste i izlomljene i izubijane policajce", rekao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, a preneto u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track