HAOS U POŽEGI: Razbojnik pljačku menjačnice platio glavom!

Obračun u centru

HAOS U POŽEGI: Razbojnik pljačku menjačnice platio glavom!

Crna Hronika -
Još se ne zna da li je razbojnik nastradao od metka ili kada se kolima kojima je bežao zakucao u banderu pored puta

POŽEGA - Krenulo po zlu.Muškarac star oko 40 godina poginuo je u utorak oko 12.30 u uličici na periferiji Požege, i to samo nekoliko minuta nakon što je opljačkao menjačnicu u centru grada. Pljačkaš je prethodno učestvovao u razmeni vatre s vlasnikom menjačnice, a poginuo je kad se kolima zakucao u banderu bežeći od policije. Do zaključenja ovog izdanja Kurira identitet poginulog nije utvrđen, a nije jasno da li je razbojnik preminuo od ranjavanja ili od posledica udesa.Prolaznici u strahuPucnjava ispred menjačnice zaprepastila je brojne prolaznike u centru grada.- Zaprštalo je iznenada. Neki su počeli da beže niz ulicu, drugi su polegali iza automobila - ispričao je jedan od očevidaca.Prema prvim informacijama, pljačkaš je naoružan „kratežom“ i maskiran fantomkom upao u menjačnicu „Marlis“. Vlasnika Rajka M. primorao je da mu preda 2.000 evra, koliko je bilo u kasi.- Sa novcem i puškom u rukama razbojnik je istrčao iz menjačnice, a za njim je krenuo i vlasnik. U trenutku kad je pljačkaš sedao u belog „stojadina“, Rajko M. je istrčao iz menjačnice. Razbojnik je iz „krateža“ pucao u njega, a onda je Rajko potegao pištolj i ispalio nekoliko hitaca ka automobilu - opisao je dramu naš izvor iz istrage.Kola krivudalaPljačkaš je krenuo „kecom“ niz Ulicu Nikole Pašića. Neki očevici tvrde da su kola krivudala pre nego što su skrenula u Ulicu cara Lazara, a samo nekoliko stotina metara dalje „stojadin“ se u punoj brzini zakucao banderu na desnoj strani ulice.- Kad smo prišli kolima, muškarac je bio obliven krvlju i nije davao znake života! Kola su bila toliko uništena da su vatrogasci morali da seku lim kako bi izvukli vozača - ispričao je očevidac.

Tragovi obračunaIZNAD VRATA RUPA OD METKAPojedini očevici ispričali su da su poslednjih nekoliko dana viđali beli „stojadin“ u blizini Rajkove menjačnice. Posle pucnjave, na izlogu radnje, metar iznad vrata, bila je vidljiva rupa od metka ispaljenog iz krateža u Rajkovom pravcu, a na ulici je ostalo i nekoliko čaura iz oružja ubijenog razbojnika.

IstragaIMAO DOZVOLU ZA PIŠTOLJOčevici kažu da je posle pucnjave vlasnik menjačnice Rajko M. nekoliko trenutaka nepomično stajao na ulici.- Gledao je u pravcu u kojem je pobegao razbojnik, a onda je pozvao policiju i prijavio šta se dogodilo - kaže naš izvor, i dodaje da Rajko M. ima dozvolu za oružje.

http://www.youtube.com/watch?v=vN5wc6uPvns

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track