HAOS U ŠAPCU: Hiljade dobrovoljaca čeka da im se neko obrati, cene naglo skočile!
Foto: Youtube

Nema jasnog plana

HAOS U ŠAPCU: Hiljade dobrovoljaca čeka da im se neko obrati, cene naglo skočile!

Srbija -
Ovde hleb prodaju za 160, litar vode za 150 dinara, gumene čizme su digli sa 1.000 na 3.000 dinara, ne možete da dođete ni do peska da zaštitite svoj dom - priča Šapčanka Renata Šteković

Građani koji su pristigli u Šabac kako bi pomogli u odbrani od poplava, otkako su stigli, čekaju da ih neko uputi i organizuje. Gradske vlasti nisu obezbedile sredstva, niti napravile jasan plan kako organizovati pomoć. U ovom trenutku jedino lokalni meštani mogu da upute pristigle ljude na kritična mesta.

Novinarka Renata Šteković opisala je za potral Srbija danas kakva je situacija u Šabcu.- Ljudi su u blagoj panici i dele se na one koji beže iz svojih kuća, jer su videli šta se dogodilo Valjevu i Obrenovcu i na one koji su ubeđeni da se ništa strašno neće dogoditi i koji su ostali u svojim stanovima. Jedni komentarišu da je loše što je podignuta uzbuna, a drugi da je to dobro, jer su se svi uozbiljili i spremili da reaguju brzo – objašnjava Šetkovićeva.Ona dodaje da su cene u prodavnicama nerealno velike.- Ogorčena sam, ovde hleb prodaju za 160, litar vode za 150 dinara, gumene čizme su digli sa 1.000 na 3.000 dinara, ne možete da dođete ni do peska da zaštitite svoj dom. Uglavnom se pesak raspoređuje onima kojima je voda već ušla u dvorišta, a oni koji možda ‘čekaju’ Savu teško mogu da dođu do džakova. I na njima ima onih koji hoće nepošteno da zarade, pa je cena džaka skočila sa 19, na 25 dinara! Ovakve stvari očigledno izvlače ono najbolje iz nekih i ono najgore iz nekih drugih – priča Renata u dahu.

Plan evakuacije ni u toku dana nije postojao.- Niko nam se do sada nije obratio po tom pitanju, moja porodica i ja gledamo RTS i čitamo portale. Od lokalnih zvaničnika samo smo dobili brojeve telefona na koje možemo da se javljamo u slučaju nužde, ali plan evakuacije ne postoji. Mislim da sirene u gradu postoje i da rade… – zaključuje Renata.

Telegraf

http://www.youtube.com/watch?v=3I_U1-X3wUI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track