HAOS U SILVERSTONU: Raikonen se slupao, trka bila prekinuta više od 60 minuta
Foto: Printskrin

Finac povređen

HAOS U SILVERSTONU: Raikonen se slupao, trka bila prekinuta više od 60 minuta

Ostali sportovi -
Raikonen je na sredini prvog kruga izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo iz krivine, a onda je pokušao da se vrati na stazu. Međutim, bolid je praktično odskočio i nekontrolisano se zakucao u bankinu.

SILVERSTON - Vozač Ferarija Kimi Raikonen izleteo je sa staze u prvom krugu trke za Veliku nagradu Britanije na stazi Silverston zbog čega je trka bila prekinuta više od 60 minuta.Raikonen je na sredini prvog kruga izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo iz krivine, a onda je pokušao da se vrati na stazu. Međutim, bolid je praktično odskočio i nekontrolisano se zakucao u bankinu. Bolid Ferarija se potom odbio od zaštitne ograde i vratio na stazu, a Raikonena je naleteo Felipe Masa, koji je nekako uspeo da izbegne ozbiljniji sudar. Nekoliko vozača je uspelo da izbegne sudar, ali je Masin bolid ostao bez zadnje desne gume, a oštećen je i nos vozila.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Raikonen je uspeo da izađe iz uništenog bolida, ali je prošao sa lakšim povredama. Organizatori su odlučili da odmah prekinu trku. Udar Ferarijevog bolida oštetio je sigurnosnu ogradu, a trka je nastavljena posle više od 60 minuta. Pobedu je na kraju odneo Luis Hamilton.

http://www.youtube.com/watch?v=lKxcDatO2G0
http://www.youtube.com/watch?v=GDQiYNOsiBI
http://www.youtube.com/watch?v=PtVwhqP4wiQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track