Hapšenja počinju posle izbora!

Dočekali smo kraj pljačke Srbije

Hapšenja počinju posle izbora!

Politika -
Spremne optužnice za sve učesnike spornih privatizacija, o kojima je Kurir prvi pisao. Imovina će biti oduzeta tajkunima i vraćena građanima

BEOGRAD - Panika!Milan Beko sprema se da napusti zemlju i u panici je zbog najavljenog hapšenja!

Ovo za Kurir tvrdi jedan od visokih funkcionera MUP Srbije, koji navodi da će hapšenja uslediti čim prođe drugi krug predsedničkih izbora.

Beko je zbog spornih privatizacija Luke Beograd i „C marketa“ više puta apostrofiran kao jedan od tajkuna odgovornih za 24 privatizacije čije preispitivanje je tražila EU u svojoj rezoluciji s početka aprila.

Država sprema masovna hapšenja, i to učesnika afera koje je Kurir otvorio u poslednjih devet godina, zbog čega je bio na udaru ko­ru­m­piranih političara i tajkuna. Tako će sve sumnjive privatizacije o kojima je naš list pisao konačno dobiti svoj epilog pred licem pravde!

Izvor Kurira tvrdi da će država, posle hapšenja, tajkunima oduzeti imovinu.

- Sve će biti vraćeno građanima Srbije! Tužilaštvo već uveliko sprovodi istragu, koja je počela mnogo pre nego što je EU dostavila spisak od 24 sporne privatizacije. Na tapetu su krupni biznismeni, ali i bivši direktori državnih institucija koji su im omogućili da na sporan način privatizuju desetak velikih firmi. A privatizacija Luke Beograd je po obimu zloupotreba najveća u poslednjih 12 godina - navodi naš izvor.

Jelisaveta Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije kaže kako je bilo očigledno da je privatizacija sumnjivo sprovedena.

- Znalo se da cena nije realna. To potvrđuje izveštaj Ekonomskog instituta, kao i tadašnja direktorka Luke. Članovi UO Luke su pre trgovanja javno upozorili akcionare da razmisle da li će prodavati, a Agencija za privatizaciju pored svega toga smatra da se baš tada mora prodati?! Jasno je da je neko iz Agencije imao interes i da su Beko i Mišković to zloupotrebili, a firma koja je imala osnovni kapital od 30.000 dolara kupila je više od 200 hektara gradskog građevinskog zemljišta - tvrdi Vasilićeva. (Nastaviće se)

Sve sporne privatizacije

Mobtel 1994, 2004.

Jugoremedija 2002.

Sartid 2003.

Veterinarski

zavod Zemun 2003.

Nacionalna

štedionica 2001-2003.

Šinvoz 2004.

C market 2005.

Luka Beograd 2005.

Srbolek 2005.

Zastava elektro 2006.

Azotara Pančevo 2010.

ATP Vojvodina 2006 - 2008.

Trudbenik gradnja 2008.

IP Prosveta 2009.

Nuba invest (polaganje

optičkih kablova) 2009.

Tehnohemija 2010.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track