HAPŠENJE U NIŠU: Ajkulu ruše preko porodice

Brat niškog narko-kralja lišen slobode zbog milionske iznude

HAPŠENJE U NIŠU: Ajkulu ruše preko porodice

Crna Hronika -
Mirko Ajković, brat ozloglašenog Zorana Ajkovića, priveden zbog reketiranja; Zoranova sestra Vesna u septembru osuđena na četiri godine robije zbog utaje poreza; Veruje se da je Zoran Ajković u Crnoj Gori i za njim se traga

NIŠ - U policijskoj mreži!

Mirko Ajković (30) iz Niša, mlađi brat vođe kriminalne narko-grupe Zorana Ajkovića Ajkule, i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su oštećenog iz okoline Doljevca primorali da im proda zemlju vrednu 11 miliona dinara (oko 100.000 evra) za tričavih 100.000 dinara (oko 1.000 evra)!

Osim Mirka Ajkovića, uhapšeni su Vasa Ivanović (44) zvani Kastelo, Marko Zečević (35) zvani Krempi i Goran Ilić (43) zvani Konan.Radili kod AjkovićaU iznudi je, sumnja se, učestvovao i Mirkov stariji brat Zoran Ajković Ajkula, mozak kriminalne grupe koja funkcioniše na području više evropskih zemalja, ali je on uspeo da pobegne. Za njim je raspisana poternica, a prema saznanjima Kurira, krije se u Crnoj Gori. Ovo je drugi udar na porodicu Ajković u protekla dva meseca, budući da je krajem septembra Zoranova i Mirkova sestra Vesna osuđena na četiri godine robije zbog utaje poreza od 132 miliona dinara.Kako saznajemo, žrtva iznude je sa članovima svoje porodice radio kod Mirka Ajkovića.- Ajković je imao firmu „Maksum“, koja se bavila proizvodnjom tekstilne robe. Žrtva i njegova porodica radili su u tom preduzeću kao šivači, ali je firma propala, a Ajković je radnike optužio za poslovni krah i zahtevao da mu nadoknade štetu koju je procenio na 10.000 evra! Od januara 2010. do maja 2011. Mirko Ajković je više puta sa svojim batinašima dolazio u kuću ove porodice u okolini Doljevca i pretio im. Plašeći se za sebe i porodicu, ovaj čovek nije prijavljivao pretnje, čak se nije obratio ni lekaru kad su ga prebili 2010 - saznajemo u istrazi.Nakon neprestanog maltretiranja, žrtva je odlučila da isplati i ono što nije dužna.- Ta porodica ima u vlasništvu nekoliko placeva na području Doljevca. Toliko su se uplašili da su odveli Ajkovića i rekli mu da izabere koju parcelu želi. On je tako, na ime nepostojećeg duga od 10.000 evra, dobio dve parcele od 30 ari, ukupne vrednosti 11 miliona dinara, koje je platio 100.000 dinara - kaže naš izvor.- Ajkovići su shvatili da se niško Novo groblje brzo širi i odlučili su da otkupe okolno zemljište i prodaju ga državi, tačnije gradskom Javnom preduzeću „Gorica“, koje brine o groblju. Grupa je dugo „ubeđivala“ žrtvu, a tek kad je porodica žrtve shvatila da je vrag odneo šalu, tašta oštećenog potpisala je prenos vlasništva da bi zetu spasla glavu. To su bile njene njive koje je dobila u miraz - rekao je izvor Kurira.Zoran Ajković Ajkula dugo je pod lupom policije koja istražuje kako je postao suvlasnik preduzeća NISSA, u okviru kojeg posluju neki od najelitnijih niških restorana. Prodaju imovinuU strahu da bi imovina mogla da im bude oduzeta jer je stečena kriminalom, Ajkovići su počeli da je prodaju, dok je firma „BEER komerc“, Ajkovićev partner u privatizaciji NIISA, pre desetak dana zatvorila sve svoje objekte.

Zečevićev otac branio slobodana MiloševićaUhapšeni Marko Zečević sin je poznatog prokupačkog advokata i bivšeg sudije Okružnog suda Ratka Zečevića.Ratko je učestvovao u odbrani Slobodana Miloševića, a poznat je po pucnjavi iz pištolja s terase sedišta socijalista u Prokuplju dok su nedaleko odatle demokrate održavale predizborni miting.

Živopisni nadimci uhapšenih- Mirko Ajković (30), zvani Ajkula mlađi- Vasa Ivanović (44), zvani Kastelo- Marko Zečević (35), zvani Krempi- Goran Ilić (43), zvani Konan

Šta je nađeno kod uhapšenih- dva pištolja- dva okvira municije i 15 metaka- municija različitog kalibra- palica- bokser

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track