HAPŠENJE U PIROTU: 7 ginekologa privedeno zbog mita!
Foto: REUTERS

Borba protiv korupcije

HAPŠENJE U PIROTU: 7 ginekologa privedeno zbog mita!

Crna Hronika -
Kako je rekla direktorka Doma zdravlja u Pirotu, Vesna Janković, s obzirom da su uhapšeni svi ginekolozi dispanzera za žene, ovaj dispanzer neće obavljati redovne pregled

PIROT - U Pirotu je privedeno sedam lekara zbog primanja mita. Sumnja se da su oni trudnice sa komplikacijama slali u privatne laboratorije na određene preglede i analize, iako su za to morali da ih upute u državne bolnice višeg ranga.

Sumnja se da su nesavesni lekari uzeli više od 300.000 dinara od građana. Inače, u pitanju su lekari specijalisti ginekologije i akušerstva iz Doma zdravlja u Pirotu.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, jednu osoba uhapšena je zbog sumnje da je dala mito, a šest osoba, zbog primanja mita.

Uhapšen je Lj.Đ. (1943), vlasnik privatne specijalističko-ginekološke ordinacije, dok su zbog primanja mita uhapšeni Z.J. (1955), A.M. (1954), B.K.A. (1966), B.Ć.V. (1953), M.J. (1955) i Z.P. (1961), svi lekari specijalisti ginekologije i akušerstva Doma zdravlja u Pirotu.

Lj.Đ. se tereti da je kao vlasnik privatne specijalističko-ginekološke ordinacije u periodu od 1. novembra 2011. do 31. decembra 2013. godine, ginekolozima Doma zdravlja u Pirotu isplaćivao novac u visini od deset odsto od naplaćene usluge od pacijenata, ističe se u saopštenju.

Ginekolozi pirotskog Doma zdravlja upućivali su pacijente na preglede u ordinaciju Lj.Đ, od čega su zaradili 313.430 dinara.

Kako je rekla direktorka Doma zdravlja u Pirotu, Vesna Janković, s obzirom da su uhapšeni svi ginekolozi dispanzera za žene, ovaj dispanzer neće obavljati redovne preglede.

Jankovićeva je istakla da će se hitni slučajevi preko prijemno-trijažnog odeljenja upućivati na ginekologiju pirotske bolnice.

U višem tužilaštvu u Pirotu rečeno je da je u toku saslušanje privedenih lekara.

(Tanjug/Pink/RTS/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track