Haška presuda uticaće na razgraničenje na Prevlaci
Foto: REUTERS

Posledice negiranja zločina

Haška presuda uticaće na razgraničenje na Prevlaci

Politika -
Ovakva presuda tribunala je demonstracije sile, negiranja masovnih ratnih zločina i antisrpske politike, što će ozbiljno dovesti u pitanje odnose i stabilnost u regionu, saopštili su crnogorski borci

PODGORICA - Crnogorsko Udruženju boraca ratova od 1990. godine ocenilo je danas da će oslobađajuća presuda Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, kao i euforija koja je potom zahvatila Hrvatsku, negativno uticati na razgraničenje Crne Gore i Hrvatske na Prevlaci.

Ovakva presuda Haškog tribunala je demonstracije sile, negiranja masovnih ratnih zločina i antisrpske politike, što će ozbiljno dovesti u pitanje odnose i stabilnost u regionu, saopštili su crnogorski borci.

Oni smatraju da Haški tribunal ima zadatak da opere ratne zločine hrvatskih oružanih snaga, a neposredni izvođač je predsednik tog suda Teodor Meron. Udržuzenje smatra da će oslobađajuća presuda Gotovini i Marčaku negativno uticati i na procesuiranje ratnih zločina koje su počinile hrvatske oružane snage nad crnogorskim pripadnicima nekadašnje JNA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track