HEROJ: Pas Aleks spasao 120 stanara u Kuršumliji!

Staford sprečio veliku tragediju

HEROJ: Pas Aleks spasao 120 stanara u Kuršumliji!

Društvo -
Jedini reagovao: Životinja, čiji je vlasnik Milica Obradović, jedina osetila dim koji je kuljao hodnicima petospratnice u Kuršumliji i nije se smirila dok nije probudila devojku

KURŠUMLIJA - Svi spavali dok je požar buktao!Pas Aleks, rase američki staford, spasao je od smrti 120 stanara zgrade u kuršumlijskom naselju Rasadnik! Aleks je jedini osetio dim od požara koji je u noći između četvrtka i petka izbio u podrumu stambene zgrade i počeo je da cvili i grebe po vratima sobe svoje vlasnice Milice Obradović (24). Devojka je odmah probudila oca, koji je, osetivši dim u stanu, istrčao u hodnik da bi probudio komšije, ali se zamalo i sam ugušio od dima koji je iz podruma kuljao u hodnik od prizemlja do vrha petospratnice, u kojoj ima 30 stanova.Cvileo pred vratima- Probudila sam se kad sam čula Aleksa kako cvili i grebe po vratima moje sobe. Ustala sam i otvorila mu vrata i tada sam osetila dim. Probudila sam oca, koji je odmah shvatio da je u zgradi izbio požar - rekla je Milica.Njen otac Dobrica kaže da je već bilo toliko dima da bi se stanari sigurno ugušili da Aleks nije reagovao.- Bilo je oko dva sata iza ponoći i svi stanari su spavali dok se dim iz podruma širio po hodnicima zgrade. Sve sam teže disao i jasno mi je bilo kakva nam opasnost preti. Zato sam odmah krenuo da budim komšije. Kad sam otvorio vrata, izgledalo mi je kao da sam udario u beli zid od dima! Počeo sam da se gušim i brzo sam se vratio u stan. Duboko sam udahnuo i izleteo do prvog komšije, udario pesnicom nekoliko puta svom snagom u vrata i ponovo dotrčao do svog stana. Tako sam radio dok nisam probudio sve komšije s mog sprata - priča Dobrica i dodaje da je buka kasnije probudila sve stanare.Vatrogasci brzo došli- Niko nije mogao da izađe. Svi su ostali u stanovima, otvorili prozore i čekali da vatrogasci, koji su brzo došli, ugase požar - priča Dobrica Obradović.Podrum je potpuno izgoreo, ali u dva stana u prizemlju su se plastične roletne deformisale od ekstremno visoke temperature, a zasad se još ne zna šta je izazvalo požar u naselju Rasadnik.

Zgarište...Podrum u naselju Rasadnik
Zgarište...Podrum u naselju Rasadnik

SudbinaOD NEPOŽELJNOG KOMŠIJE DO HEROJAPre nekoliko meseci komšija iz prizemlja zgrade tužio je Dobricu sudu jer mu je smetao pas Aleks, koga Obradovići drže u stanu. Milica kaže da sudski proces traje već osam meseci i da je zaprećena kazna, ukoliko izgubi spor, do 50.000 dinara. Ona kaže da se nada da je komšija shvatio koliko je pogrešio kad je Aleks u pitanju i da će povući tužbu.

Sve osećaALEKS UZNEMIRENMilica Obradović kaže da je njen pas Aleks juče ceo dan bio veoma uznemiren.- Celo jutro je cvileo, drhtao i lajao. Iako je požar još noćas ugašen, u hodnicima i stanu se oseća dim. Pomislila sam da mu možda smeta dim pa sam ga odvela kod mog dečka, koji živi u drugom delu grada. Čim smo se udaljili od zgrade, on se odmah smirio - priča Milica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track