ISPALJENO 7 METAKA: Preminuo hirurg kojeg je jutros upucao nezadovoljni pacijent na ulici u Kraljevu
Foto: Printskrin

Pucnjava

ISPALJENO 7 METAKA: Preminuo hirurg kojeg je jutros upucao nezadovoljni pacijent na ulici u Kraljevu

Crna Hronika -
Napadač, koji je u napadu ispalio sedam metaka, pokušao je nakon toga da izvrši samoubistvo
1 / 4 Foto: Printskrin Rts

KRALJEVO - Hirurg dr Slobodan Lukić (66), inače dugogodišnji predsednik vaterpolo kluba Kraljevo, koji je ranjen jutros oko osam sati na ulici kod male pijace u Kraljevu, preminuo je u Zdravstvenom centru "Studenica", potvrdio je direktor Centra Zvonko Veselinović.

Kako saznajemo, napadač, koji je u napadu ispalio sedam metaka, pokušao je nakon toga da izvrši samoubistvo.

Hitna pomoć odmah je prevezla je obojicu ranjenih u Zdravstveni centar Studenica.

Dr Lukić preminuo je u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu, gde su kolege pokušale da ga reanimiraju. Osumnjičeni za napad je samo lakše povređen, pošto su ga prolaznici sprečili da se ubije i on se nalazi u bolnici. "Video sam jednog čoveka sa štakom kako prilazi muškarcu, neposredno kraj mene i iz pištolja puca u drugog čoveka, koji se posle dva ispaljena hica još uvek držao na nogama, zatim pao, a čovek sa pištoljem je uprkos tome nastavio da puca u njega, ispalivši još pet, šest hitaca", rekao je očevidac .
Očevidac navodi da je napadač sa pištoljem hladnokrvno prešao ulicu prema Maloj pijaci, gde je pokušao da puca sebi u glavu, u čemu su ga sprečili prolaznici.

Na mjesto nesreće su odmah izašli hitna pomoć i policija, Lukić je prebačen u Zdravstveni centar Studenica gde je preminuo.“Pokušali smo sve. Reanimacija je trajala dva sata ali nismo uspjeli da ga spasemo”, rekao je Zvonko Veselinović. Portparolka Policijske uprave Kraljevo Kristina Nikolić rekla je da je uviđaj u toku. Pretpostavlja se da je motiv napada to što je pacijent (84), koji je lečen od karcinoma, bio nezadovoljan lečenjem. Dr Slobodan Lukić je bio čuveni kraljevački hirurg i dugogodišnji predsednik vaterpolo kluba Kraljevo.

Bio je i načelnik odeljenja opšte hirurgije Zdravstvenog centra "Studenica" u Kraljevu.

http://www.youtube.com/watch?v=8XIaiCXCMcc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track