HIT: Tom Kruz i Džon Travolta prizivaju vanzemaljce
Foto: Beta Ap

Sajentolozi izgradili štab od 145 miliona dolara

HIT: Tom Kruz i Džon Travolta prizivaju vanzemaljce

Planeta -
Holivudski glumci bili na otvaranju vrednog centra svoje religije na Floridi, gde će vernici, prema učenju, moći da pojačaju sposobnosti duša s drugog sveta koje se nalaze unutar njih

TALAHASI - Bizarno.Čuveni američki glumci Tom Kruz, Džon Travolta i Keli Preston otvorili su 145 miliona dolara vrednu sajentološku katedralu u gradu Klirvoteru u američkoj državi Floridi. Planirano je da se članovi sajentološke zajednice u novom zdanju istreniraju da razviju supermoći, što je izazvalo pometnju meštana, koji ne žele da im ta grupa vernika preuzme grad.Nova zgrada crkve prostire se na 35.025 kvadratnih metara i najviša je u Klirvoteru, gradiću s jedva nešto više od 100.000 stanovnika. U novom objektu vernici će, na osnovu učenja oca religije Rona Habarda, moći da razviju nadljudske moći s obzirom na to da se, prema njihovoj doktrini, u svima nama nalaze zarobljene duše vanzemaljaca koje je na Zemlju doveo galaktički tiranin.- Program se sastoji od 12 odvojenih rundi velike moći, koje su potpuno nove i ulaze u oblasti do sada neviđenih učenja - rekao je Habard u svojim spisima.Sajentolozi veruju da svi ljudi imaju 57 dodatnih sposobnosti, koje nazivaju percepticima, a uključuju balans, orijentaciju, osećaj cirkulacije krvi, osećaj bitnosti itd. Nove moći će onima koji ih steknu otvoriti svet novih mogućnosti, čime će nas sve odvesti u bolju budućnost.- Supermoć je serija spiritualnih procesa savetovanja koji su osmišljeni tako da osobi vrate njene prvobitne vidike, prošire joj percepciju, uvežbaju njenu slobodu volje i unaprede njene spiritualne sposobnosti - kazao je predstavnik crkve Ben Šo.Otvaranje ogromnog objekta, na kojem se okupilo 6.000 od predviđenih 10.000 pripadnika, razbesnelo je meštane koji ne prihvataju sajentologiju, koja je tek 1993. priznata kao religija u SAD.

Kejti HolmsOSTAVILA TOMA ZBOG RELIGIJENajpoznatijeg sajentologa na svetu Toma Kruza posle pet godina braka napustila je glumica Kejti Holms upravo zbog njegovih religijskih ubeđenja. Naime, ona je prema pisanju medija, propala zbog Tomove opsednutosti verom, u koju je pokušao da uvuče i njihovu ćerku Suri. Devojčica je nakon razvoda ipak pripala majci. U nedavnom intervjuu poznati glumac je priznao da je njegova vera bio jedan od razloga zbog kojih ga je bivša žena ostavila. Glumac je takođe izjavio i da njegova ćerka više ne praktikuje sajentologiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja