UBICA MANEKENKE PLAKAO U SUDNICI: Odloženo suđenje Darijanu Musiću za 28. mart!

Novo suđenje monstrumu

UBICA MANEKENKE PLAKAO U SUDNICI: Odloženo suđenje Darijanu Musiću za 28. mart!

Crna Hronika -
Teško mi je da gledam u oči majku devojke koju sam ubio, cvileo je Darijan Musić, kome se sudi za ubistvo Vladislave Červenko

NOVI SAD - Doživeo nervni slom!- Ne želim danas da iznesem odbranu. Fizički mi ništa ne fali, ali psihički i emotivno se ne osećam dobro - izjavio je juče Darijan Musić (27), koji je optužen da je 12. novembra 2012. zverski pretukao i usmrtio manekenku Vladislavu Červenko.Pozvani lekariSudija Tamara Radović pitala ga je kakve tegobe ima, a Musić je, gotovo cvileći i tresući se, rekao:- Teško mi je da pogledam u oči Vladislavinu majku... Pre sedam godina sam joj zahvaljivao što je rodila ćerku za mene, a sad sam je ubio.Nakon toga sudija je napravila pauzu od 10 minuta kako bi se Musić smirio, ali on ni posle toga nije prestajao da cvili! Sve vreme je odbijao predlog sudije da pozove lekara i neprestano je tražio odlaganje procesa, ali je sudija Radović na kraju pozvala psihijatra. Nakon pauze od 90 minuta, psihijatar dr Snežana Popov konstatovala je da se Darijan Musić namerno doveo u takvo stanje!- Razgovarali smo s lekarima iz KPZ Sremska Mitrovica i dobili informaciju da je on u petak ujutro samovoljno odbio da primi insulin, koji inače prima šest puta dnevno. Što se mene tiče, on je sposoban za suđenje - rekla je dr Popov.Međutim, Musić je ostao pri tvrdnji da nije u stanju da iznese odbranu.- Iako doktori kažu da mogu, ja kažem da ne mogu. Danas ću plakati i ne mogu da pričam. Ali sledeći put neću plakati - rekao je Musić.- A šta će se to dogoditi pa ste sigurni da nećete plakati? - pitala je sudija.Ročište 28. marta- Želim da iznesem svoju odbranu, ali ne sada. Obećavam da sledeći put neću plakati, a svoju odbranu ću napisati, pa ako ipak počnem da plačem, daću vam odbranu napismeno - ispričao je svoj plan Musić.Sudija je odložila pretres za 28. mart, s tim što će upravi KPZ Sremska Mitrovica biti naloženo da Musić pre dovođenja u sud dobije propisanu lekarsku terapiju.

Žrtva... Vladislava Červenko
Žrtva... Vladislava Červenko

Brine o imidžuOBUKAO SE KAO ZA VENČANJEMusić je juče došao u sudnicu u elegantnom, svetlucavom braon odelu, svetložutoj košulji i braon cipelama i po opštoj oceni izgledao je kao da je došao na venčanje, a ne na suđenje za teško ubistvo.- Znači, mogao je da ustane dva sata ranije da se spremi, a sad mu nije dobro... Sramota - moglo je da se čuje iz publike u sudnici.

Ukinuta presudaU PRVOM STEPENU DOBIO 35 GODINAPrvostepenom presudom, koju je Apelacioni sud poništio iz proceduralnih razloga, Darijan Musić je bio osuđen na 35 godina robije. Porodica ubijene Vladislave Červenko tražila je za njega maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

ČINJENICEEvo zašto je poništena presuda- Zato što u presudi piše da je ubijena na „svirep i BEZOBZIRAN način“, a sudilo mu se za ubistvo na „svirep ili PODMUKAO način“- Zato što Apelacioni sud smatra da „više od 50 udaraca pesnicom, stopalom i šipkom“ nije dovoljno dobar opis svireposti zločina- Apelacionom sudu nije jasno na osnovu čega je prvostepeni sud zaključio da je Musić „krvožedni tip“- Apelacionom sudu nije jasno na osnovu čega je prvostepeni sud zaključio da posle 50 udaraca pesnicom, šipkom i stopalom Vladislava Červenko trpi bolove- Sud zamera prvostepenoj presudi i to što nije utvrđeno tačno mesto ubistva u stanu- Nije utvrđeno ni da li je Musić koristio određene tehnike zadavanja udaraca rukom, nogom i šipkom (?!)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja