Homen: Očekujemo da odbori izglasaju nepoverenje Đilasu
Foto: Dado Djilas

Sve više odbora DS traži smenu šefa

Homen: Očekujemo da odbori izglasaju nepoverenje Đilasu

Politika -
Poslanik DS Slobodan Homen očekuje da će na sednici GO u subotu biti doneta odluka o smeni Đilasa i da će se tako stvoriti uslovi za izbor novog rukovodstva

BEOGRAD - Borba.Slobodan Homen, poslanik DS, očekuje da će na sednici Glavnog odbora u subotu biti izglasano nepoverenje Draganu Đilasu, čime će se stvoriti uslovi za zakazivanje neposrednih stranačkih izbora u najkraćem mogućem roku. U ovom trenutku, kako je naveo, 35 od oko 130 aktivnih odbora traži promene u vrhu DS.Čeka se Vojvodina- Očekujem da će taj broj narednih dana da raste, pogotovo u onim sredinama koje su do sada davale podršku aktuelnom rukovodstvu, pre svega Vojvodini i Beogradu - kazao je Homen i objasnio da opštinski odbori nemaju direktne ingerencije za smenjivanje lidera stranke, ali da jasno pokazuju kakvo je raspoloženje među članstvom.- U principu, članovi GO skoro uvek glasaju u skladu sa stavom svojih opštinskih odbora i verujem da postoji ozbiljna šansa da dođe do promena u DS - rekao je on i ocenio da bi za DS i budući izborni rezultat bilo veoma važno da se promene dogode što pre kako bi na predstojeće izbore partija izašla spremna:- Očekujem da će stranka prepoznati potrebu da se nešto promeni, jer ako se ova situacija nastavi, možemo da očekujemo izborne rezultate kakve smo imali u proteklih godinu dana, od tri odsto u Zaječaru do 11 na Voždovcu. Treba upaliti alarm i iskoristiti ovu situaciju da DS krene da raste, jer će upravo republički izbori biti test popularnosti (ne)uspeha DS.DS može i bez ĐilasaPredsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović poručio je da je, bez obzira na ishod nesuglasica, važno da stranka ostane jedinstvena, te da ne pripada Đilasu ni Tadiću.- DS može da preživi bez Đilasa, Borisa, mene i bilo kog pojedinca. Važno je da ne svedemo sve na personalni nivo jer nemamo pravo da uništimo poslednju nadu i da čovek posle razočaranja nema gde da se okrene. DS ima na hiljade mladih i sposobnih muškaraca i žena kojima treba pružiti šansu da aktivnije utiču na politiku stranke - rekao je on i pretendentima na najviše funkcije u DS zamerio na preterano marketinškom pristupu politici upozorivši da se glasovi i podrška ne mogu kupovati na političkom tržištu onako kako se kupuju sapun i deterdžent u tržnom centru:- Šta će biti na sednici GO, videćemo. To je događaj u kome učestvuje nekoliko stotina ljudi i svako ima svoje mišljenje, volju, interes. Rezultat s toliko učesnika nije lako predvideti.(B. B.)

Mićunović: Demokratska stranka ne pripada ni Đilasu ni Tadiću
Mićunović: Demokratska stranka ne pripada ni Đilasu ni Tadiću

KandidatČEKAMO TADIĆEV STAVHomen nije mogao da kaže da li odbori koji uskraćuju poverenje Đilasu već imaju kandidata za predsednika stranke, odnosno da li će kandidovati Borisa Tadića:- Ako se ne izglasa poverenje predsedniku DS, otvaraju se uslovi za održavanje vanrednih neposrednih izbora i kad se to desi, moći ćemo da pričamo o kandidatima. Siguran sam da će i Tadić u međuvremenu izneti svoj stav i objasniti šta želi da postigne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track