HOROR POROĐAJ: Doktor mi je skakao po stomaku i polomio ruku mojoj bebici!
Foto: Nebijša Mandić

Drama: Jasmina Pejović doživela strahote u bolnici

HOROR POROĐAJ: Doktor mi je skakao po stomaku i polomio ruku mojoj bebici!

Društvo -
Rodila sam sina, koji sada ne može da pomera jednu ručicu, a na drugoj je kost prelomljena, priča majka (39), koja se porodila u GAK „Narodni front“

BEOGRAD - Ko je kriv što je detetu povređena ruka?- Moja beba je dobila parezu desne ruke i sada uopšte ne može da je pomera! Na drugoj je kost prelomljena. Sve se to desilo zato što su lekari bili strašno nemarni! Dete je bilo prekrupno, imalo je čak 4.950 grama i trebalo je da me porode carskim rezom, ali lekari su insistirali na prirodnom porođaju. Kad je porođaj krenuo, bilo je strašno! Babice i lekari su me tretirali kao nižu vrstu. Drali su se na mene terajući me da se napnem jače. Pošto nisam mogla, doktor je izuo klompe i popeo se na mene. Stao mi je nogama na stomak i skakao po njemu. Na kraju svega rodio se moj sin, ali leva ruka mu je bila polomljena, a na desnoj je imao parezu i sada uopšte ne može da je pomera - priča za Kurir očajna Jasmina Pejović (39) iz Beograda, koja se 9. januara ove godine porodila u GAK „Narodni front“.Nasilan porođajOna je imala visokorizičnu trudnoću, ali redovno se kontrolisala i beba je bila u najboljem redu. Kad je Jasmini počeo porođaj, doktorka koja joj je vodila trudnoću nije radila, pa su porođaj otpočeli dežurni ginekolozi.- Moja doktorka se javila telefonom i rekla da je najbolje da me porode carskim rezom jer mi je beba prevelika za prirodni porođaj. Uprkos tome, lekari nisu hteli da je poslušaju i porođaj su otpočeli prirodnim putem. Anesteziolog je tri puta pokušao da mi da epidural, jer sam tražila, ali nije uspeo. Porođaj je krenuo. Bilo je strašno. Nasilno. Pošto je dete već počelo da izlazi, nisu mogli da se predomisle i urade carski rez, kao što je trebalo u samom startu. Kad se moja beba rodila, ustanovili su da ima prelom ruke. Odmah su je poslali u bolnicu u Tiršovoj - priča razočarana žena.Trajne poslediceTek tada je shvatila da njen tek rođeni sinčić ima problem i s drugom rukom.- Kad sam videla da moje dete ne može da pomera ni drugu ruku, šokirala sam se. Lekari su mi rekli da ima parezu, nešto kao paralizu. Prošla su dva meseca, a moj sin i dalje nema reflekse u desnoj ruci i ne može da je pokreće. Ručica mu je bez cirkulacije, uvek hladna i nepomična. Duša me boli kada vidim kako se muči i kakav će problem imati trajno. Već sad je počeo da krivi glavicu na jednu stranu jer nema osećaj u bolesnoj ruci - priča Jasmina i dodaje da na ovaj način želi da skrene pažnju budućim majkama kroz šta bi mogle da prođu.

GAK „Narodni front“BEZ ODGOVORAIz GAK „Narodni front“ nisu želeli da nam daju nikakav komentar o spornom porođaju.- Po prijemu vašeg zahteva za dostavu podataka o pacijentkinji Jasmini Pejović obaveštavamo vas da su to podaci o ličnosti. Kako u skladu sa zakonom nemate aktivnu legitimaciju za dobijanje traženih podataka, nismo u mogućnosti da vam im dostavimo - napisali su u odgovoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track