HOROR: Profesor pred učenicima ubio psa
Foto: KURIR

U Valjevu

HOROR: Profesor pred učenicima ubio psa

Društvo -
Slavko Đurđević iz Srednje poljoprivredne škole tokom praktične nastave od đaka uzeo budak i njime usmrtio kuče. Đak zbog pretrpljenog šoka ne dolazi na nastavu

BEOGRAD - I on uči decu!Slavko Đurđević (37), profesor praktične nastave u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Valjevu, ubio je pijukom psa na času na školskoj ekonomiji naočigled učenika drugog razreda te škole, saznaje Kurir.Da zlo bude veće, Đurđević je pijuk uzeo iz ruku jednog od učenika, koji je, kako saznajemo, zbog toga pretrpeo toliki šok da sada ima psihičke probleme.- Profesor je 23. novembra na času pijukom ubio kuče, koje ni na koga nije lajalo, već je prolazilo preko njive koja pripada školskoj ekonomiji. Pošto ga je usmrtio pred svim đacima, profesor je psa zakopao u gomili stajskog đubreta na ekonomiji. Dečak od koga je uzeo pijuk toliko se potresao da je morao da ide kod školskog psihologa i cele prošle nedelje nije išao u školu - kaže R. B. iz društva za zaštitu životinja „Prijatelji“ iz Valjeva.Sagovornik ističe da su slučaj policiji prijavili roditelji i dodaje da škola ništa nije preduzela i da profesor i dalje predaje. Direktor škole Milan Gajić potvrdio je da se incident dogodio, ali tvrdi da je kuče uhvatilo profesora Đurđevića za nogavicu.- Dva psa lutalice prišli su dok im je profesor držao nastavu. Profesor je pokušao da ih otera, ali jedan ga je uhvatio za nogavicu dok je učenicima demonstrirao kako da budakom iskopaju jamu. Pošto je video da je bezbednost učenika ugrožena, profesor je budakom udario psa, ne želeći da ga ubije, ali pas je počeo da krvari i uginuo je - kaže Gajić i dodaje da je protiv profesora, s kojim ranije nikad nije bilo problema, podneta prijava.Profesor Slavko Đurđević tvrdi da mu je žao što je ubio psa.- Mnogo mi je teško. Samo sam želeo da zaštitim učenike - rekao je kratko Đurđević.

Profesor: Žao mi je! Želeo sam da zaštitim učenike
Profesor: Žao mi je! Želeo sam da zaštitim učenike

Inspekcija u školiVelimir Tmušić, načelnik Republičke prosvetne inspekcije, kaže da je tek juče obavešten o događaju u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Valjevu:- Tokom dana u prosvetnu inspekciju stigla je predstavka o tom pitanju i prosvetna inspekcija će u toku sutrašnjeg dana u školi utvrditi činjenice u vezi sa događajem i sačiniti zapisnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track