HOROR U RIJU: Turistkinja brutalno silovana u autobusu
Foto: Reuters

Brazilci u šoku

HOROR U RIJU: Turistkinja brutalno silovana u autobusu

Planeta -
Trojica napadača rekli su drugim putnicima da izađu iz autobusa, strankinju su silovali, a njenog pratioca pretukli

RIO DE ŽANEIRO - Strana državljanka brutalno je silovana i opljačkana u minibusu u Riju de Žaneiru, a dvojica osumnjičenih za napad su uhapšena, dok se za trećim traga, saopštila je brazilska policija.

Osumnjičeni su napali devojku i muškarca koji su ušli u minibus u oblasti Kopakabana u Riju de Žaneiru. Policija nije saopštila identitet i nacionalnost žrtava, preneo je Bi-Bi-Si.

Napadači su rekli drugim putnicima da izađu iz autobusa i potom ga odvezli sa otetim muškarcem i devojkom van grada.Žena je silovana više puta u minibusu tokom prelaska preko dugačkog mosta u zalivu Gvanabara u Riju.Njen pratilac, kome su napadači stavili lisice na ruke, brutalno je pretučen.

Treći saučesnik je ušao u minibus pošto su ga dvojica napadača kontaktirala mobilnim telefonom da bi i on potom silovao devojku.

Policija je navela da su muškarac i devojka izbačeni iz autobusa u gradu Itaboraj, pošto su ih napadači primorali da upotrebe svoje kreditne kartice za kupovinu i podizanje novca sa bankomata.

Policija je nekoliko sati posle napada uhapsila dvojicu muškaraca, a za trećem, koji se kasnije priključio u stravičnom zločinu, se i dalje traga. Uhapšeni su 20-godišnji vozač autobusa Džonatan Fudakis de Souza i 22. godišnji Valas Aparesido de Souza Silva.

Pljačkanje putnika u autobusima u Riju i drugim velikim brazilskim gradovima česta su pojava, ali je brutalnost ovog napada zaprepastila tamošnju javnost.

Borba protiv kriminala i nasilja postavljena je kao prioritet za vlasti Rija de Žaneira, koji će biti domaćin svetskog prvenstva u fudbalu 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja