HOSPITALIZOVAN: Lauševiću pozlilo, prebačen u bolnicu
Foto: Damir Dervišagić

Poznatom glumcu ozbiljno narušeno zdravlje

HOSPITALIZOVAN: Lauševiću pozlilo, prebačen u bolnicu

Pop kultura -
Glumac Žarko Laušević pre nekoliko dana hitno smešten u jednu njujoršku bolnicu, gde je zatražio pomoć zbog visokog krvnog pritiska

Ponovo kuburi s pritiskom!Žarku Lauševiću je pre desetak dana pozlilo i hitno je morao da bude prebačen u jednu njujoršku bolnicu zbog visokog krvnog pritiska, saznaje Kurir od izvora bliskog porodici popularnog glumca.On je bio u izuzetno lošem stanju, koje je u jednom trenutku bilo na granici kritičnog. Ovo je drugi put u samo nekoliko meseci da su doktori morali da intervenišu.- Svi smo se zabrinuli. Ipak, na vreme je primljen u bolnicu. Takve varijacije pritiska znatno opterećuju srce i arterije, pa će ubuduće morati da povede računa o zdravlju više nego što to inače čini. Jednostavno rečeno, preti mu opasnost ne samo od moždanog već i od srčanog udara. Shvatio je da više nema igranja. Sada se oseća mnogo bolje. Strogo se pridržava terapije koju su mu propisali a lekovi su smanjili rizik da ponovo dođe do komplikacija. Ipak, ukoliko ne budu dali željene rezultate, moraće da bude hospitalizovan i podvrgnut detaljnim analizama - naglašava naš sagovornik.Podsećanja radi, nekadašnji glumčev advokat Slobodan Pajović svojevremeno je zbog „haotičnog zdravstvenog stanja“ tražio smanjenje kazne za Lauševića, ali se glumac ubrzo nakon toga oglasio oštro demantujući te navode i opozvao mu punomoć. On nije želeo da govori o svom zdravstvenom stanju.

TeškoFIZIKALISAO DA PREŽIVIJedan od naših najpoznatijih glumaca od 2001. živi u Americi. Da bi prehranio porodicu, bavio se teškim fizičkim poslovima i molerajem, dok njegova supruga radi kao šminkerka u lokalnom pozorištu. Od prodaje knjige „Godina prođe, dan nikad“ uspeo je da vrati dugove i danas žive u daleko boljim uslovima nego pre dve godine.

DolaziU SRBIJU IDUĆE GODINE?Kako sagovornik Kurira ističe, Žarko bi mogao da sledeće godine sa suprugom i ćerkom dođe u Srbiju. On je ovde slobodan čovek, pošto je usvojen zahtev republičkog tužioca za odlaganje izvršenja zatvorske kazne i povučena poternica za njim. Podsetimo, Laušević je u noći između 30. i 31. jula 1993, u podgoričkom kafiću „Epl“, ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića a ranio Andriju Kažića.

SvastikaNE MOGU DA GOVORIM O ŽARKUKako bismo proverili navode kojima raspolažemo, pozvali smo Benitu Marinović, Lauševićevu svastiku, koja je i izdavač nastavka njegove autobiografije „Druga knjiga - dnevnik jedne robije“.- Ne mogu da dajem nikakve izjave o Žarku - rekla je kad je saslušala naše pitanje.- Ne možete ni da nam potvrdite da li je informacija tačna?- Ništa. Hvala vam i doviđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track