HRABRIJI OD TATE: Kim Džong-un nema strah od letenja
Foto: Rojters

Voli da leti

HRABRIJI OD TATE: Kim Džong-un nema strah od letenja

Planeta -
Kim Džong-il je imao strah od letenja kao i stalni strah da će ga neko ubiti, pa je zbog toga imao na raspolaganju tri luksuzna voza sa po 90 vagona

SEUL - Predsednik Severne Koreje Kim Džong-un fotografisan je kako silazi iz aviona, što potvrđuje da nije nasledio očevu fobiju od letenja, prenose mediji u Seulu.

Tokom 17 godina vladavine, pokojni Kim Džong-il nije nikada seo u avion, već je putovao isključivo vozom i kolima. Mediji u Seulu su objavili fotografiju Kim Džong-una kako nasmejan izlazi iz aviona tokom posete Samidžonu, gradu na granici s Kinom.

Kim Džong-il je imao strah od letenja kao i stalni strah da će ga neko ubiti, prenose mediji i dodaju da je zbog toga imao na raspolaganju tri luksuzna voza sa po 90 vagona.

Vozovi su opremljeni satelitskim sistemom za komunikaciju, velikim video ekranima, kao i brojnim konferencijskim salama. Predsednički voz je tokom dugih putovanja bio svakodnevno snabdevan helikopterima.

Severna Koreja je izgradila više od 20 privatnih železničkih stanica u celoj zemlji i za svako putovanje je bilo angažovano više od 100 telohranitelja. Za razliku od oca koji nije voleo da bude fotografisan niti mnogo u javnosti, Kim Džong-un izgleda kao da uživa u tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja